Reprezentativa secundă a României a învins, vineri, campioana olimpică la handbal feminin, Rusia, scor 25-24 (11-12), în primul meci al Trofeului Carpați. Competiția a ajuns la cea de-a 50-a ediție și este ultimul test pentru echipa României înaintea Campionatului European din Franța (care debutează în 29 noiembrie).

Trofeul Carpati 2018Foto: frh.ro

Lotul echipei secunde a României la partida cu Rusia: Ciucă, Teodorescu, Dincă, Popa, Petruş, Bucur, Conache, Polocoşer, Boian, Seraficeanu, Zamfirescu, Ostase, Lazăr, A. Popa, Ilie, Bazaliu, Târşoagă. Antrenor: Ambros Martin

Tot vineri, la ora 18:30 prima reprezentativă a României va întâlni Serbia.

Sâmbătă vor avea loc ultimele partide ale Trofeului Carpați. În primul meci al zilei, la ora 16:00, se va confrunta Rusia cu învinsa din cea de-a doua partidă de vineri. România B va concura, la ora 18:30, pentru câștigarea trofeului, cu câștigătoarea celeilalte partide disputate vineri.

Trofeul Carpaţi este ultimul test pentru echipa României înaintea participării la Campionatul European din Franţa. Turneul final va debuta în 29 noiembrie, la Nancy, cu meciul dintre Franţa şi Rusia (ora 22:00, ora României).

Naționala face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Cehia.

Programul României la Campionatul European din Franța:

1 decembrie, ora 19:00: România vs Cehia

3 decembrie, ora 19:00 România vs Germania

5 decembrie, ora 22:00 România vs Norvegia

România va mai fi reprezentată în Franța şi de cuplul de arbitre Cristina Năstase şi Simona Raluca Stancu.

Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri. Campionatul European din Franța va fi transmis de TVR.