Directorul executiv al World Rugby, Brett Gosper, a cerut arbitrilor să facă apel mai des la cartonaşele galbene şi roşii în tentativa de a elimina placajele periculoase din jocul cu balonul oval, relatează Reuters, conform Agerpres.

CM RugbyFoto: rugbyworldcup.com

World Rugby a demarat o campanie pentru a eradica placajele periculoase, mai ales cele cu impact la cap, în contextul în care problema comoţiilor cerebrale au un impact tot mai mare în rândul jucătorilor.

''Cartonaşele există pentru a schimba comportamentul. Ele continuă să fie o problemă, dacă acest comportament nu se schimbă. Singurul mod în care conduita unui jucător se poate schimba este cartonaşul roşu şi până acum nu le-am văzut destul de des. Probabil nu am fost suficient de aspri. Nu am obţinut schimbarea de conduită aşteptată, dar vom continua pe acest drum'', a declarat Gosper.

În meciurile test din această toamnă, anumite placaje periculoase au rămas nesancţionate, în pofida reluărilor video.

La CM Under 20 din acest an, World Rugby a promovat un regulament în care placajul este permis doar sub linia pectoralilor, pentru a se reduce riscul accidentărilor la cap.

Gosper susţine că nu s-a făcut suficient pentru a preveni accidentările în urma coliziunilor din jocul profesionist şi acum este timpul ca arbitrii să ia decizii mai dure.