CSM București a câștigat Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a trecut cu scorul de 32-24 de nemțoaicele de la Bietigheim, într-o partidă disputată în Sala Dinamo. Tot duminică, CSM și-a aflat adversarele din grupele principale ale competiției: Gyor ETO, Krim Ljubljana și Thuringer HC. Din aceeași grupă mai fac parte Vipers Kristiansand și Ferencvaros, echipe cu care "tigroaicele" au evoluat deja în grupa de calificare.

CSM BucurestiFoto: csmbucuresti.ro

După o primă repriză destul de echilibrată, CSM s-a desprins în repriza secundă și a făcut spectacol, marcând mai multe goluri din poartă în poartă după ce Bietigheim a scos portarul pentru a avea un om în plus în atac. Chiar dacă partida a fost una fără miză, CSM fiind deja calificată în grupele principale și Bietigheim fiind deja eliminată, "tigroaicele" au tratat partida ca pe una importantă și au învins la o diferență de opt goluri.

Clasamentul Grupei D a Ligii Campionilor la handbal feminin:

1. CSM București 6 meciuri (185-171) 8 puncte

2. Vipers Kristiansand 6 (180-162) 7

3. Ferencvaros 6 (174-186) 6

4. Bietigheim 6 (162-182) 3

CSM și-a aflat, duminică, și adversarele din grupele principale:

1. Gyor ETO (Ungaria) 8 puncte

2. CSM București (România) 6

3. Vipers Kristiansand (Norvegia) 4

4. Krim Ljubljana (Slovenia) 3

5. Ferencvaros (Ungaria) 2

6. Thuringer HC (Germania) 1

CSM va mai evolua doar împotriva lui Gyor ETO, Krim Ljubljana și Thuringer HC.

Desfășurarea partidei:

După un început echilibrat (2-2), CSM a preluat conducerea partidei și s-a desprins la trei goluri (5-2 și 6-3). Acesta a fost momentul în care Martin Albertsen, antrenorul lui Bietigheim, a cerut primul time-out după 10 minute. A urmat o perioadă dificilă pentru atacul "tigroaicelor" care au mai reușit să înscrie un singur gol într-o perioadă în care nemțoaicele au înscris de șase ori (7-9). Surprinzător de nervoasă pentru un meci fără prea multă importanță, Dragana Cvijic a fost eliminată pentru a doua oară în doar 15 minute. Paula Ungureanu a fost cea care a dat semnalul de revenire, după ce a parat două aruncări consecutive ale adversarelor. Lekic a egalat la 10 dintr-o aruncare de la șapte metri și CSM avea o jucătoare în plus după eliminarea lui Rozemalen. Albertsen a cerut al doilea time-out și și-a trezit din nou jucătoarele, care chiar dacă au avut cu o jucătoare mai puțin pe teren, au reușit să marcheze de două ori și să primească un singur gol (11-12). După încă un gol al lui Bietigheim, CSM a avut o revenire de echipă mare, a marcat trei goluri consecutive și a intrat în avantaj la pauză, scor 14-13.

Cele două echipe au mers cap la cap până la 16-16, moment în care CSM a început desprinderea. Bietigheim a început să atace fără portar, lucru de care "tigroaicele" au profitat, marcând trei goluri cu poarta goală. Albertsen a cerut ultimul time-out încă din minutul 36, însă de această dată sfaturile sale nu au mai avut același rezultat bun. CSM a continuat să înscrie de la distanță (încă două goluri, al doilea reușit de portarul Grubisic), iar nemțoaicele au început să greșească tot mai des, făcând apărarea CSM-ului să arate mai bine ca oricând în acest sezon. La 23-17, Djukic a schimbat câteva dintre cele mai importante jucătoare (Neagu, Lekic și Mehmedovic). Bietigheim a reușit primul gol după șase consecutive ale lui CSM (24-18), iar după o fază de atac ratată a jucătoarelor îmbrăcate în albastru, Grubisic s-a remarcat după ce a parat două aruncări consecutive. La 28-19, Grubisic a încercat să mai înscrie un gol din poartă în poartă, însă aruncarea sa a trecut puțin pe lângă poarta în care ajunsese oricum portarul advers. CSM a continuat repriza bună și a marcat și prin Curea în urma unui contraatac (29-20). Meciul a continuat în aceeași notă, iar scorul final a fost 32-24, CSM câștigând astfel grupa D.

Programul fazelor superioare ale competiției:

Grupele principale: 25 ianuarie - 10 martie 2019

Sferturi: 5-7 aprilie 2019 (tur), 12-14 aprilie 2019 (retur)

Turneul Final Four: 11-12 mai 2019, la Budapesta.

CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016, iar în ultimele două sezoane a obținut medalia de bronz. Campioana en-titre a competiției este Gyor ETO.