​CSM București a câștigat, scor 29-27 (14-14), partida disputată în deplasare, din etapa a treia a Grupei D a Ligii Campionilor la handbal feminin, împotriva echipei Vipers Kristiansand din Norvegia. "Tigroaicele" au început greu meciul, fiind conduse și la trei goluri distanță, însă au egalat până la pauză, au condus pe tot parcursul reprizei secunde și au reușit să reziste revenirii norvegiencelor din finalul partidei. Acesta a fost primul meci al lui Dragan Djukic pe banca unei echipe feminine de handbal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătoarele noastre au început slab partida, iar norvegiencele s-au desprins la trei goluri diferență (4-1 și 5-2). CSM a marcat trei goluri consecutive și a egalat la 5, moment din care cele două echipe au mers cap la cap până la scorul de 10-10. Minutul 24 al partidei a reprezentat momentul în care echipa din București avea să preia conducerea pentru restul partidei. După mai multe minute în care diferența nu a crescut la mai mult de un gol, repriza s-a terminat cu scorul de 14-14. Jelena Grubišić a fost poate cea mai importantă jucătoare a CSM-ului, reușind să pareze șase aruncări ale adversarelor.

CSM București a început mult mai bine repriza secundă, iar după câteva minute, tabela arăta scorul de 21-16 în favoarea "tigroaicelor". Ultimele zece minute au fost foarte dificile, norvegiencele reușind să revină la un singur gol distanță. Andrea Lekić a fost figura centrală a finalului de partidă, reușind să înscrie cele mai importante goluri (a marcat nouă goluri din 14 aruncări pe toată durata partidei). Grubišić a continuat treaba bună făcută în prima repriză și a parat ultimul șut al norvegiencelor, păstrând diferența de două goluri în favoarea echipei din România.

Pe lângă cele 9 goluri marcate de Andrea Lekić, pentru CSM au mai marcat: Cristina Neagu 7 goluri, Barbara Lazovic 4, Majda Mehmedovic 3, Jovanka Radicevic 2, Dragana Cvijic 2, Amanda Kurtovic 1 și Iulia Curea 1. Din echipa gazdelor s-au remarcat Sulland și Aune cu 8, respectiv 5 reuşite.

Duminică, 21 octombrie (la ora 18:00), va avea loc cealaltă partidă din etapa a treia a grupei D, dintre Bietigheim și Ferencvaros.

CSM va mai disputa următoarele partide:

4 noiembrie: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand

11 noiembrie: Ferencvaros – CSM Bucureşti

18 noiembrie: CSM Bucureşti – SG Bietigheim

Clasamentul Grupei D a Ligii Campionilor la handbal feminin:

1. CSM București 3 meciuri (93-88) 4 puncte

2. Bietigheim 2 (57-55) 3

3. Ferencvaros 2 (58-62) 2

4. Vipers Kristiansand 3 (80-83) 1

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, care vor include câte şase echipe (trei din grupele A şi B în grupa 1 şi tot trei din grupele C şi D în grupa 2).

Programul fazelor superioare ale competiției:

Grupele principale: 25 ianuarie - 10 martie 2019

Sferturi: 5-7 aprilie 2019 (tur), 12-14 aprilie 2019 (retur)

Turneul Final Four: 11-12 mai 2019, la Budapesta.

CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016, iar în ultimele două sezoane a obținut medalia de bronz. Campioana en-titre a competiției este Gyor ETO.

S-ar putea să te mai intereseze și:

CSM Bucureşti a anunţat încetarea colaborării cu Magnus Johansson - Adrian Vasile, interimar

Dragan Đukić, noul antrenor al echipei feminine de handbal CSM Bucureşti