Federatia romana de handbal informase inca de la sfirsitul lunii decembrie ca va organiza in luna martie turneul preolimpic in care nationala feminina va cauta biletele pentru Beijing. Situatia nu parea sa suporte vreo modificare dramatica, avind in vedere situatia jocurilor de echipa din Romania: in afara echipei lui Tadici si a baietilor de la polo, Romania nu are alte sperante de reprezentare in jocurile de echipa la Jocurile Olimpice.

Totu s-a modificat insa in momentul in care Primaria Capitalei s-a implicat in organizarea unui eveniment din boxul profesionist: meciul lui Adrian Diaconu cu americanul Henry, penultimul pas inainte de meciul pentru titlul categoriei semigrea, versiunea WBC. Cistigind licitatia, federatia de box a semnat deja primele contracte cu televiziunile si alti sponsori, gala urmind sa aiba loc pe 29 martie, exact in perioada turneului preolimpic de handbal.

Conform medierii efectuate de ANS, boxul are cistig de cauza, iar echipa lui Gheorghe Tadici trebuie sa isi caute un alt oras pentru turneul preolimpic. Rimnicu Vilcea este principalul candidat, numai ca - atentioneaza federatia de handbal - o recomandare a forului continental spune ca sala sa aiba cel putin 5000 de locuri. Iar singura sala din Romania cu o asemenea capacitate este Polivalenta din Capitala...