Eliberată de presiune (era vorba de finala mică a competiției), CSM București a arătat o altă față împotriva lui Rostov Don, prima repriză fiind una foarte bună (au ieșit încrucișările, au fost goluri din extreme, s-a înscris de la linia de 9 metri). Neagu, Gullden și compania au avut însă o nouă cădere inexplicabilă: de la 23-17, rusoaicele au egalat (26-26) cu doar 11 minute înainte de final. Victoria a fost până la urmă a CSM-ului, scor 31-30, iar medaliile de bronz din Liga Campionilor la handbal feminin vor veni la București pentru al doilea an consecutiv. Plus: Cristina Neagu - cea mai bună marcatoare a CL, cu 110 goluri reușite.

CSM, victorie cu Rostov DonFoto: ehfcl.com

Marcatoare CSM București:

Jorgensen (7), Gullden (6), Curea (5), Neagu (3), Udriștoiu (3), Niombla (2), Mehmedovic, Jacobsen, Frafjord, Manea, Kurtovic.

Ce a spus Cristina Neagu

"Este o medalie de bronz de consolare, personal sunt extrem de frustrată şi dezamăgită că nu am câştigat semifinala, iar azi să luptăm pentru trofeu. Mă bucur pentru acest public minunat şi pentru fetele care pleacă de la echipă. Nu cred că nu am fost o echipă cu Gyor, cum s-a spus, dar din păcate, la noi, în România, din victorie se face nuntă şi din înfrângere inmormânare. Am întâlnit o echipă din Gyor foarte agresivă, care nu ne-a lăsat să ne facem jocul. Presiune şi motivaţia azi nu au fost ca ieri şi nici adversara. E bine că am câştigat acest meci. Nu am citit presa şi ce se scrie despre noi, dar publicul a fost senzaţional, le mulţumesc oamenilor din suflet pentru cum ne-au fost alături. Pot să le promit că vom munci şi mai tare în sezonul următor şi vom încerca să fim din nou aici, la Budapesta. Titlul de golgeter este un rezultat al muncii mele de un an de zile şi mă bucur pentru el" - Cristina Neagu, la DigiSport.

"Bucurie azi, am arătat altfel, ne-am dorit să demonstrăm că putem să fim o echipă. Am jucat fără presiune şi am zis că trebuie să câştigăm măcar o medalie şi asta am făcut. În momentele grele trebuie să demonstrăm că suntem o echipă şi asta am demonstrat. Avem un public minunat, care ne-a susţinut ca şi cum am fi jucat finala mare. Le mulţumesc că sunt alături de noi. Eu am semnat pentru încă un an cu CSM Bucureşti, dar nu ştiu ce ne rezervă viitorul. Cel mai mult îmi doresc să devin mamă" - Oana Manea, la DigiSport.

Desfășurarea partidei CSM București vs Rostov Don:

Repriza a II-a

Campioana României a continuat să aibă succes pe faza ofensivă, în minutul 37 scorul fiind 23-17 pentru jucătoarele lui Per Johansson. Finalul de meci părea unul liniștit, în care Neagu, Gullden și compania să aibă timp și pentru a face spectacol.

Nu a fost cazul: CSM-ul a avut o cădere asemănătoare cu cea din meciul cu Gyor, iar Rostov a ajuns să egaleze la 26 cu doar 11 minute înainte de final. Cum s-a ajuns aici? Formația bucureșteană a avut imaginație pe faza ofensivă, a avut spații, însă ratările au fost exasperante.

"Trezite" la timp din letargie de un time-out al lui Per Johansson, fetele noastre au reușit să "astupe" neajunsurile din defensivă pe faza de atac, iar victoria a venit cu 31-30. Ca și anul trecut, medaliile de bronz ale competiției vor lua drumul Bucureștiului...

Repriza I

Eliberate de presiunea finalei, fetele de la CSM au făcut spectacol în prima repriză a finalei mici de la Final Four-ul găzduit de Budapesta. Viteza pe faza de atac a fost cu totul alta față de cea văzută în disputa cu Gyor, au ieșit bine încrucișările, s-a înscris mult de pe extreme, iar Gullden și Neagu au avut o cu totul altă exprimare față de ceea ce au reușit contra unguroaicelor. Cea mai mare diferență pe tabelă a fost de 8 goluri.

Finalul primei manșe a fost mai bun pentru Rostov Don, rusoaicele intrând la pauză cu cinci goluri în urma CSM-ului. Campioana României a marcat 19 goluri din 31 de șuturi.

Învinse în semifinale de Gyor, respectiv Vardar, CSM București și Rostov Don se duelează pentru medaliile de bronz de la Final Four. Meciul din Papp László Sportaréna (Budapesta) este în direct pe Digisport 1 și Telekom Sport și LIVESCORE pe HotNews.ro.

Arbitri: Andjelina Kazanegra și Jelena Mitrovic.