Craiova trăiește un moment unic în sportul local, SCM Craiova având șansa istorică de a cuceri Cupa EHF pe propriul teren. Oltencele au pierdut manșa tur a finalei cu norvegiencele de la Vipers Kristiansand, scor 22-26, dar sunt optimiste că vor putea întoarce rezultatul și vor păstra trofeul în Bănie. Partida care va decide câștigătoarea competiției va avea loc vineri, de la ora 19:30, putând fi urmărită în direct la Digi Sport 1 și Telekom Sport 1.

SCM CraiovaFoto: Facebook/ SCM Craiova

Oltencele vor avea parte de o atmosferă de senzație la returul finalei Cupei EHF, Sala Polivalentă din Craiova urmând să fie arhiplină. Aproximativ 4.000 de suporteri vor susține Craiova la meciul decisiv pentru trofeu.

Drumul Craiovei până în finală:

Rezultatele obținute în Grupa A:

Brest Bretagne - SCM Craiova 25-22

SCM Craiova - Randers 23-17

Krasnodar - SCM Craiova 28-26

SCM Craiova - Krasnodar 30-24

SCM Craiova - Brest Bretagne 16-15

Randers - SCM Craiova 25-29

Sferturi: 23-25 și 26-23 cu Lada Togliatti (Rusia)

Semifinale: 23-22 și 18-18 cu Kastamonu Belediyeși (Turcia)

"Trofeul rămâne la Craiova!" - promisiunea handbalistelor de la SCM Craiova

"Ne așteaptă un meci foarte greu împotriva formației din Kristiansand. Noi ne dorim să facem un meci foarte bun și să oprim Cupa la Craiova. Am revăzut partida din tur și trebuie să nu mai facem aceleași greșeli din Norvegia. Jucătoarele de la Vipers au un atac foarte bun, aleargă mult, iar noi trebuie să avem o repliere și apărare foarte bună. Am încredere în colegele mele și sunt convinsă că vom face un meci mare", a spus Yuliya Dumanska, portarul de la SCM Craiova.

"Le-am simțit pe teren, exact; eu zic că 4 goluri nu sunt nici mult, dar nici foarte puțin. Totul depinde doar de noi, să remontăm acest handicap, să îi spun așa, și eu cred că ne stă în putință să facem chestia asta. Atât timp cât suntem o echipă, suntem unite, luptăm și știm pentru ce luptăm, cu siguranță Cupa va rămâne la Craiova", a spus Andreea Pricopi, coordonatorul de la SCM Craiova.

"Sunt convinsă că o să câștigăm dacă suntem unite și o să jucăm cel mai bun handbal pe care îl știm noi", a declarat și Nicoleta Tudor, interul stânga de la SCM Craiova.

Bogdan Burcea: "Vrem să câștigăm acest trofeu, este singurul nostru obiectiv"

"Este cea mai mare performanță a acestui oraș în sport. Nu a fost ușor deloc să ajungem aici, iar munca acestor fete nu trebuie să fie pătată de nici un “înțelept”. A fost greu de la dubla cu Debrecen, apoi în meciurile din grupe, şi în victoria cu C.S.M. Bucureşti fetele au demonstrat că sunt sportive excepționale, care trebuie apreciate ca atare. Însă asta nu înseamnă că trebuie să ne mulțumim cu participarea în finală. Avem puterea, avem valoarea să învingem la mai mult de 4 goluri. Vrem să câștigăm acest trofeu, este singurul nostru obiectiv. Le-am antrenat înainte de meciul tur pentru a stopa atuurile adversarilor. Dacă gestionăm corect fazele de atac, apărare, replierile, nu putem să nu câștigăm. Sunt mândru de toate fetele, a fost un an cu un stres foarte mare, cu o presiune mare", a spus antrenorul Bogdan Burcea.

Ce a spus antrenorul norvegiencelor:

"Abia aşteptăm meciul, Craiova e o echipă bună, ne aşteptam să fie aşa, are multe jucătoare care aruncă la poartă şi trebuie să fim atenţi să le anihilăm. Probabil că noi suntem favoriţi. Ştim că vor fi mulţi suporteri, este o plăcere să joci cu o sală plină. Noi vrem să câştigăm la Craiova, nu ne gândim că avem de apărat un avantaj din primul meci. Craiova nu este totuşi la nivelul lui CSM Bucureşti, care este una dintre cele mai bune echipe ale Europei. Ştiu că le-au învins în campionat, dar nu mă sperie acest lucru, am vorbit cu Helle Thomsen şi mi-a spus că echipa sa nu era în formă când a pierdut la Craiova", a declarat antrenorul Kenneth Gabrielsen.

Kari Skaar Brattset, căpitanul lui Vipers: "Nu auzisem de Craiova până acum în handbalul european, dar au făcut meciuri bune până în finală"

"Avem emoţii pozitive înainte de retur, abia aşteptăm să jucăm pentru trofeu. Craiova este o echipă foarte bună, cu o defensivă redutabilă, ne-a fost destul de greu să marcăm, dar sperăm să câştigăm şi meciul retur. Din ce am văzut, numărul 89 (n.r. - Cristina Florianu) este cea mai bună jucătoare de la Craiova şi trebuie să fim foarte atente la ea. Toată lumea vorbeşte despre nebunia din tribune, dar pentru noi este cea mai mare plăcere să jucăm cu o sală plină, chiar dacă le vor încuraja pe adversarele noastre. Nu auzisem de Craiova până acum în handbalul european, dar au făcut meciuri bune până în finală şi merită să fie aici. Un lucru care ne-a impresionat a fost şi victoria lor asupra lui CSM Bucureşti", a spus pivotul echipei nordice.

Cum arată Sala Polivalentă din Craiova înaintea finalei:

Imagini de la antrenamentul lui Vipers Kristiansand

Imagini de la antrenamentul oficial al SCM Craiova