SCM Craiova a fost învinsă în deplasare de formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, cu scorul de 26-22 (12-10), sâmbătă, în turul finalei Cupei EHF la handbal feminin, informează Agerpres.

SCM CraiovaFoto: Facebook/ SCM Craiova

Echipa din Bănie a început bine meciul şi a condus cu 2-1 (5), 4-2 (10), 5-4 (15), dar a fost egalată, 6-6 (20), iar după ce a ratat o aruncare de la 7 metri a trecut prin momente mai delicate, primind patru goluri la rând. Vipers a condus cu 10-6 (25), dar SCM Craiova a revenit în meci şi a redus din ecart, scorul la pauză fiind de 12-10 pentru gazde.

Vipers s-a desprins din nou la patru goluri, 15-11 (35), dar SCM Craiova a egalat în min. 46, 16-16. Scandinavele au marcat trei goluri consecutive, 19-16 (48), nordicele apăsând pe acceleraţie în final, astfel încât s-au desprins şi la cinci goluri (24-19, 25-20, 26-21), rezultatul final fiind de 26-22.

Cristina Florianu a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 9 goluri. Pentru formaţia antrenată de Bogdan Burcea au mai marcat Ana Maria Ţicu 5 goluri, Dana Andreea Pricopi 3, Jelena Trifunovic 2, Bobana Klikovac 2, Zeljka Nikolic 1.

Pentru Vipers au punctat Jeanett Kristiansen 9 goluri, Linn Jorum Sulland 8, Kari Skaar Brattset 3, Pernille Wang Skaug 3, Karoline Olsen 1, Emilie Hegh Arntzen 1, Kristin Noersteboe 1.

Au arbitrat ucrainenii Taras Kouz şi Viktor Joba, delegat EHF fiind feroezul Kristian Johansen.

Manşa secundă va avea loc în data de 11 mai, de la ora 19:30, în Sala Polivalentă din Craiova.

Ce a spus Bogdan Burcea, antrenorul celor de la SCM Craiova

"Maniera de arbitraj nu s-a ridicat la nivelul unei finale. De fapt, maniera a fost dezastruoasă. Cei care se băteau cu pumnii în piept, că ei apară handbalul românesc... N-am cerut nimic niciodată, mi-am văzut mereu de drumul meu și am vrut doar ca echipa mea să fie judecată corect pe teren. Când au văzut atâtea nedreptăți, un joc lipsit de fair-play din partea norvegiencelor, fetele au cedat psihic", a spus Burcea, la flash-interviul acordat pentru Digi Sport.

"Mai avem o șansă, dar azi puteam pleca învingători, dacă eram arbitrați corect. Returul va fi deschis, dar trebuie să marcăm minimum 26 de goluri, după care să fim exacți mai ales pe atac. Avem 9 greșeli tehnice, dar nu uitați că în unele faze pur și simplu ne-au luat mingea din mână. Trebuie să gestionăm bine și apărarea ca să putem să ne bucurăm la final de trofeu", a mai spus Burcea.