CSM București a reușit contra lui Metz unul din cele mai bune meciuri din acest sezon, campioana României defilând in ”Sala Polivalentă”. Formația lui Per Johansson a avut o viteză în plus atât pe faza defensivă, cât și în atac, inspirație (puțin noroc în anumite faze) și agresivitatea pe care o pierduse în ultima perioadă. S-a încheiat 34-21, scor care o face pe CSM mare favorită la calificarea in Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campioana României a avut un început bun de partidă, iar în minutul 9 era 6-2 pentru CSM. A fost o circulație bună pe faza de atac, încrucișări inspirate, iar defensiva franceză primea lovitură dupa lovitură.

De la 7-3, a urmat însa o perioadă în care și-au făcut apariția ratările în ofensivă, in timp ce combinațiile jucătoarelor oaspete au făcut diferența pe tabelă.

S-a ajuns la 11-10 pentru CSM în minutul 21, moment în care Per Johansson a cerut time-out. Sfaturile antrenorului au dat roade, iar CSM-ul a avut un final de repriză electrizant: trei goluri consecutive, iar la vestiare s-a intrat cu 19-13 pentru formația bucureșteană.

Repriza a doua a debutat cu două goluri de generic marca Neagu. Blocajul franțuzoaicelor a continuat, iar Metz a încasat gol după gol. Timp de aproape un sfert de oră oaspetele nu au reușit să marcheze vreun gol.

CSM-ul s-a distrat pe faza de atac, în timp ce în aparare fetele lui Per Johansson au închis foarte bine spațiile. Formația bucureșteană a avut și norocul de partea ei în anumite faze, Metz trimițând de mai multe ori în bară, plus ratări din poziții de unu la unu cu Jelena Grubisic.

Pentru CSM au marcat Neagu (10 goluri), Gullden 7, Mehmedovic 4, Kurtovic 4, Curea 3, Niombla 2, Frafjord 1, Hagman 1, Jorgensen 1, Manea 1, iar de la Metz s-a remarcat Gros, cu 9 reuşite. În Sala Polivalentă din București au fost aproximativ 4.500 de spectatori.

Disputa retur va avea loc pe 15 aprilie, la Metz. Câștigătoarea dublei manșe se va califica in Final Four (ar fi pentru a treia oară când campioana României ar ajunge în această fază a competiției).

Final Four-ul va avea loc în zilele de 12 și 13 mai, la Budapesta. CSM a câștigat competiția în 2016, în timp ce în sezonul trecut a cucerit medaliile de bronz. Campioana en-titre este Gyor.