Rugby Europe, forul continental al sportului cu balonul oval, a amânat pentru săptămâna viitoare, fără a preciza data exactă, analiza meciului Belgia - Spania, desfăşurat pe 18 martie, în ultima etapă a Rugby Europe Championship şi la care Federaţia iberică de rugby (FER) a contestat arbitrajul românului Vlad Iordăchescu, relatează ziarul AS, care citează un comunicat al FER.

Vlad Iordachescu, la meciul Belgia vs SpaniaFoto: Captura YouTube

Iniţial, forul european de rugby, condus de românul Octavian Morariu, urma să se reunească pe 23 martie pentru a discuta acesta caz, dar apoi Comitetul Executiv a susţinut luni 26 martie o teleconferinţă video în care s-a decis o nouă amânare, pentru a se obţine mai multe informaţii despre meciul care a stârnit polemică în lumea rugby-ului internaţional, transmite Agerpres.

Federaţia spaniolă de rugby a precizat într-un comunicat că şi teleconferinţa video de joi 29 martie a Comitetului Executiv, în care trebuia analizată cererea de rejucare a meciului Belgia - Spania (18-10), a fost amânată pentru săptămâna viitoare tot pentru obţinerea unor informaţii exhaustive înainte de luarea unei decizii.

În urma victoriei Belgiei, România a obţinut calificarea directă la CM 2019, în timp ce Spania urma să continue cursa de calificare. Între timp, au apărut informaţii privind eligibilitatea jucătorului de origine tongană Sione Faka'osilea pentru echipa naţională a României. Presa internaţională a relatat că jucătorul naturalizat ar fi jucat pentru echipa de rugby în şapte a statului Tonga, fapt care contravine regulamentelor, iar dacă acest lucru se adevereşte, România ar putea pierde la masa verde toate meciurile disputate cu Faka'osilea în echipă.