Selecţionerul echipei de rugby a Belgiei, Guillaume Ajac, a declarat că victoria naţionalei belgiene în meciul cu Spania a fost meritată, apreciind că jucătorii spanioli au avut un comportament inacceptabil faţă de arbitrii români, transmite News.ro.

Nationala de rugby a BelgieiFoto: rugbyrama.fr

"Victoria noastră a fost meritată. Evident că naţionalitatea arbitrilor a fost o problemă. A fost o alegere fără logică având în vedere contextul, iar de aici au început dezbaterile. Eu nu am fost şocat de deciziile lor. Şi noi am fost obligaţi să ne adaptăm arbitrajului, doar că spaniolii s-au enervat rapid. Ei nu se aşteptau la o asemenea rezistenţă din partea noastră...Au început să conteste orice decizie şi au uitat ce au de făcut. Dar nu este cazul să mai discut, este deschisă o anchetă în acest sens", a declarat selecţionerul Guillaume Ajac, conform rugbyrama.fr.

El a criticat atitudinea jucătorilor spanioli la finalul meciului: "Comportamentul lor a fost inacceptabil. Este normal să fii dezamăgit în asemenea situaţie, dar nimic nu justifică această reacţie. Nu aduce niciun folos sportului nostru".

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Arbitrul a tăiat acţiunile de atac ale Spaniei şi le-a permis belgienilor să placheze în aer, au acuzat jurnaliştii de la cotidianul spaniol Marca.

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternaţi de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles şi îl acuză pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, forul continental de profil, de "manevre" pentru calificarea României.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial, marţi, rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni, vineri, la Poznan, pentru a viziona meciul.

S-ar putea sa te intereseze si:

Meciul Belgia - Spania, care i-a calificat pe "stejari" la CM, arbitrat "scandalos" de un român - Le Figaro

S-a intamplat minunea: Belgia a invins Spania, iar Romania s-a calificat la Cupa Mondiala de rugby