Nationala de handbal feminin a Frantei a castigat duminica, la Hamburg, cel de-al doilea titlu mondial din istoria sa, dupa ce a invins in finala CM reprezentativa Norvegiei, detinatoarea trofeului, cu scorul de 23-21 (11-10), informeaza News.ro. Bronzul mondial a revenit Olandei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele doua echipe s-au confruntat pentru a treia oara in istorie in finala unui Campionat Mondial, Norvegia castigand precedentele dispute, din 1999 si 2011.

Franta a disputat a cincea finala mondiala din istoria sa si a treia cu Norvegia, castigand titlul mondial o singura data pana acum, in 2003. Pentru Franta este doar a doua medalie de aur la marile competitii, celelalte fiind argint la JO, tot argint de trei ori la CM si trei medalii de bronz la CE.

Medalia de bronz a revenit, tot duminica, Olandei, care s-a impus in fata Suediei, cu 24-21 (14-8).

Norvegia s-a calificat in finala cu victorie in fata reprezentativa Olandei, scor 32-23 (17-10), iar Franta a trecut de Suedia, cu 24-22 (11-12).

Inaintea finalei, Federatia Internationala de Handbal a anuntat componenta All Star Team a Campionatului Mondial.

MVP a fost aleasa Stine Oftedal (Norvegia), celelalte jucatoare desemnate fiind: Katrine Lunde (Norvegia) - cel mai bun portar, Siraba Dembele (Franta, extrema stanga), Lois Abbingh (Olanda, inter stanga), Grace Zoodi (Franta, centru), Yvette Broch (Olanda, pivot), Nora Mork (Norvegia, inter dreapta), Nathalie Hagman (Suedia, extrema dreapta).

Nationala Romaniei a incheiat Campionatul Mondial pe locul 10, dupa ce a fost eliminata in optimile de finala ale competitiei, luni, de reprezentativa Cehiei (27-28).

Nationala Romaniei s-a calificat in optimi de pe primul loc al grupei A, dupa urmatoarele rezultate: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola si 17-26 cu Franta. Cu un bilant de patru victorii si doua infrangeri, Romania a incheiat CM din Germania in optimi.

Tricolorele s-au calificat, in iunie, dupa o dubla cu Austria, pentru a 23-a oara consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipa din lume care a bifat toate editiile. Obiectivul echipei Romaniei, anuntat de FR Handbal - clasarea pe unul din locurile 1-8 - a fost ratat insa dupa eliminarea in optimile de finala.

La editia din 2015 a CM, Romania a obtinut medalia de bronz, avand in palmares si argint mondial in 2005. De asemenea, in urma cu doi ani, Cristina Neagu a fost golgeterul competitiei, cu 63 de goluri, si declarata MVP, dar si cel mai bun inter stanga, in timp ce Valentina Elisei Ardean a fost cea mai buna extrema stanga.