Cehia a invins Romania la ultima actiune de joc (28-27), rezultat in urma caruia tricolorele au parasit Campionatul Mondial de handbal feminin in optimi. Cu ochii in lacrimi, Crina Pintea a precizat la finalul disputei de la Leipzig: "Nu am ajutat cu nimic echipa, imi asum in totalitate rezultatul".

Crina PinteaFoto: Captura YouTube

Presa europeana, dupa eliminarea Romaniei: "Cristina Neagu a tras de una singura echipa dupa ea"

Romania, eliminata in optimi de Cehia la ultima faza (27-28) - Doar cu Neagu nu s-a facut primavara...

"Pur si simplu, vreau sa spun ca imi asum vina pentru tot ceea ce s-a intamplat. Pentru ca am gresit foarte mult, am ratat foarte mult. M-am jucat cu focul. Atat pot sa spun! Sunt foarte dezamagita pentru ca am muncit foarte mult si cand a trebuit, nu am aratat ceea ce eu pot. Nu am ajutat echipa cu absolut nimic. Imi asum in totalitate rezultatul, puteam sa ajut mai mult si nu se ajungea aici! Am facut greseli multe si pe final si asta ne-a costat. Nu putem vorbi despre arbitri, totul a depins de noi si nu am fost in stare sa castigam. Eu imi asum tot!" - Crina Pintea, citata de Gazeta Sporturilor.

Ce a spus selectionerul Martin Ambros la finalul partidei

"Singurul lucru important este ca am pierdut azi. Cehia a fost mai buna pe final, pe momentele importante a revenit de fiecare data. A jucat cu incredere tot timpul si a avut o singura ocazie sa revina pe tabela. E clar ca in anumite momente am tratat meciul altfel ca in meciurile de pana acum. Cehia a jucat foarte inteligent, rapid, mai ales in repriza a doua, cand a avut nevoie. Noi am fost obositi, sub presiune, nu am fost suficient de buni in anumite situatii, norocosi. A fost multa presiune pe noi, dar noi trebuie sa fim mandri de aceasta echipa, care a aratat dorinta si motivare. Poate nu e buna prea multa motivare, trebuia sa gasim mai mult echilibru. Nu a iesit bine azi. Trebuia sa fim mai relaxati, ne-am dorit foarte mult, nu va puteti imagina cat de mult, dar uneori asta nu e bine. Nu ne lasa sa jucam cum ne dorim, vin momente critice. Impreuna cu echipa, incercam sa gasim o cale. Nu a iesit azi, dar fetele au facut treaba foarte buna in meciurile de pana acum" - Ambros Martin, la Telekom Sport.

"Mi-e foarte greu sa-mi gasesc cuvintele, sa descriu acest meci. Ne-am dorit mult sa castigam. Nu stiu ce s-a intamplat, poate dorinta a fost prea mare, am pus si o presiune suplimentara pe noi" - Cynthia Tomescu, la Telekom Sport.

Ce s-a intamplat in optimi:

Suedia - Slovenia 33-21

Danemarca - Germania 21-17

Franta - Ungaria 29-26

Muntenegru - Serbia 31-29

Romania - Cehia 27-28

Rusia - Coreea de Sud 36-35 (dupa prelungiri)

Olanda - Japonia 26-24 (dupa prelungiri)

Norvegia - Spania 31-23

Program sferturi:

Suedia - Danemarca (marti, 18:30)

Franta - Muntenegru (marti, 21:45)

Cehia - Olanda (miercuri, 18:30)

Norvegia - Rusia (miercuri, 21:30).

*Meciurile pot fi urmarite in direct pe Telekom Sport.

Citeste aici o ampla prezentare a Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania.