Romania a parasit Campionatul Mondial de handbal feminin in optimi, faza a competitiei unde a fost invinsa, dupa o partida dramatica, de Cehia (27-28). O parte a presei din Europa vorbeste pe larg despre infrangerea tricolorelor, Romania fiind o echipa pe care "Cristina Neagu a tras-o de una singura dupa ea".

Cristina Neagu, la CM de HandbalFoto: ihf.info

"Romania a castigat grupa dupa ce a impresionat, in timp ce Cehia a terminat pe 4 in grupa Suediei. Romania era favorita, dar asta nu a impiedicat Cehia sa se califice dupa un meci super-dramatic. Romania a fost cu siguranta mai buna in prima repriza, iar motivul principal a fost superstarul Cristina Neagu. In partea secunda, Cehia a inceput sa domine din ce in ce mai mult si s-a calificat in sferturi" - site-ul suedez Handbolls Kanalen.

"Jucatoarea de clasa mondiala Cristina Neagu a tras de una singura echipa Romaniei dupa ea in startul partidei, dar totusi, cehii au incercat s-o scoata din mana. La final, romancelor nu le-a venit sa creada ca au pierdut meciul, insa Cehia, care a terminat pe 4 in grupa, merge in sferturile de finala, iar toate jucatoarele au izbucnit in lacrimi de bucurie" - maghiarii de la Nemzeti Sport.

"Cehia a devenit senzatia Cupei Mondiale dupa un meci in care a eliminat Romania. Starul romancelor, Cristina Neagu, a fost complet distrusa la finalul meciului" - norvegienii de la Aftenposten.

"Cehia a fost cu putin mai buna decat Romania, dar a obtinut calificarea in sferturile de finala. Startul a fost echilibrat, cu Cristina Neagu in prim-plan pentru echipa Romaniei. Golul victoriei a fost marcat de Hrbkova, care a adus o victorie senzationala a Cehiei. Cea mai buna jucatoare de pe teren a fost insa Jerabkova" - site-ul polonez Sport Onet, conform Digisport.

Ce s-a intamplat in optimi:

Suedia - Slovenia 33-21

Danemarca - Germania 21-17

Franta - Ungaria 29-26

Muntenegru - Serbia 31-29

Romania - Cehia 27-28

Rusia - Coreea de Sud 36-35 (dupa prelungiri)

Olanda - Japonia 26-24 (dupa prelungiri)

Norvegia - Spania 31-23

Program sferturi:

Suedia - Danemarca (marti, 18:30)

Franta - Muntenegru (marti, 21:45)

Cehia - Olanda (miercuri, 18:30)

Norvegia - Rusia (miercuri, 21:30).

*Meciurile pot fi urmarite in direct pe Telekom Sport.

Citeste aici o ampla prezentare a Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania.