
A fost bun inceputul acestei competitii, ma bucur ca fetele au tratat cu seriozitate meciul, pentru ca am intalnit un adversar cu un stil de joc dificil. Am vazut o echipa a Paraguayului care a luptat", a spus spaniolul, la conferinta de presa de la finalul intalnirii, conform Digi Sport.
Meciurile Romaniei din Grupa A:
Romania vs Paraguay/2 decembrie, scor 29-17
Romania vs Slovenia/ 3 decembrie, ora 15:00 (Trier Arena)
Romania vs Spania/ 5 decembrie, ora 21:30 (Trier Arena)
Romania vs Angola/ 7 decembrie, ora 19:00 (Trier Arena)
Romania vs Franta/ 8 decembrie, ora 19:00 (Trier Arena).
Marcatoare: Laslo, Popa (2), Tatar
Marcatoare: Geiger, Udristioiu, Popa, Neagu
Geiger isi trece in cont a doua reusita din aceasta partida, iar antrenorul echipei nationale a Paraguayului cere time-out. Tot tricolorele sunt cele care puncteaza, de data aceasta prin Udristioiu. Reusesc si jucatoarele din Paraguay sa desfaca apararea tricolorelor: 23-12 pentru Romania. Ana Maria Popa isi trece si ea numele pe lista marcatoarelor, iar Neagu impresioneaza cu o lovitura puternica de la 9 metri. Analia Yaryes Estaque are o parada senzationala in fata Crinei Pintea. Ana Maria Popa faulteaza si este eliminata doua minute. Adversarele profita de inferioritatea numerica a tricolorelor, iar Mora mai puncteaza inca o data: 25-14. Analia se opune si aruncarii Valentinei Elisei, iar de partea cealalta Dedu mai incaseaza inca un gol.
Marcatoare: Buceschi, Neagu, Elisei, Florianu (2)
Dedu intervine foarte bine la prima actiune a Paraguayului din repriza secunda. Berbece incearca o lovitura de pe extrema, insa portarul adversarelor este la post. Mora Infran inscrie primul gol din aceasta repriza. Fiore Canata o invinge pe Dedu, iar scorul devine 16-9. Buceschi reuseste primul gol al tricolorelor din aceasta a doua parte a meciului. Gol frumos al Cristinei Neagu, cu bolta: abia al doilea pentru cea mai buna jucatoare a lumii. Actiune excelenta construita de Neagu, finalizata cu un gol al Valentinei Elisei. Florianu este la inaltime astazi, puncteaza de la 9 metri si scorul este 20-10 pentru Romania. Dedu este "executata" inca o data de Fiore Canata. Recupereaza foarte bine jucatoarele noastre, iar Florianu, aflata singura in fata portii, reface diferenta de 10 goluri dintre cele doua nationale.
Marcatoare: Florianu (2) , Berbece (2), Tatar, Dragut
Marcatoare: Udristioiu (2), Pintea, Neagu, Florianu
Marcatoare: Geiger, Udristioiu, Pintea (2), Elisei
Romania rateaza primul atac al partidei. Jucatoarele din Paraguay au plecat pe contracatac, insa Neagu a recuperat. Geiger a inscris primul gol pentru echipa lui Ambros Martin. Adversarele trimit in bara, iar Udristioiu face 2-0. Dumanska pareaza foarte bine, iar jucatoarele noastre se distanteaza la 3-0, prin Crina Pintea. Se modifica pentru prima data tabela in dreptul Paraguayului, gratie reusitei lui Faria Servin. Crina Pintea marcheaza pentru a doua oara in acest meci. Romania conduce cu 4-1. Paraguay obtine o lovitura de la 7 metri, iar Kamila Ledesma o invinge pe Dumanska. Primul gol dupa mai multe minute de seceta. Elisei reuseste un gol frumos, din extrema stanga: 5-2 in favoarea Romaniei. Analia Estaque are o parada exceptionala in fata Crinei Pintea, insa nici Dumanska nu se lasa invinsa.
Potrivit Telekom Sport, selectionerul Ambros Martin a decis ca Gabriela Szucs sa ramana in afara lotului pentru meciul cu Paraguay.
Paraguay se afla abia la al treilea Campionat Mondial din istorie, fara nicio performanta notabila pana acum. In anul 2007, cand competitia a fost gazduita de Franta, Paraguay a ocupat locul 23. Ultima participare a fost la editia din 2013 (Serbia) si s-a clasat pe pozitia 21.
Paraguay a fost medaliata cu bronz la Campionatul Pan American de handbal dupa ce a invins nationala Uruguayului, scor 24-22, rezultat ce i-a adus calificarea la Campionatul Mondial din Germania. Primele trei clasate la Campionatul Pan American si-au asigurat prezenta la turneul final: Brazilia, Argentina si Paraguay.
Ce a facut Paraguay de-a lungul timpului la Campionatul Pan American: 1986: 5 - 1991: 5 -2007: 4- 2009: 7- 2013: 4- 2015: 7 - 2017: Bronz
Antrenor: Neri Ruben (PAR)
Jucatoare cheie: Fatima Acuna, Kamila Rolon
Lotul Romaniei la CM:
Denisa Dedu, Iulia Dumanska - portari
Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa - extreme stanga
Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs - interi stanga
Eliza Buceschi, Madalina Zamfirescu, Cristina Laslo - centri
Crina Pintea, Timea Tatar, Cynthia Tomescu - pivoti
Melinda Geiger, Ana Maria Dragut - interi dreapta
Aneta Udristoiu, Ana Maria Berbece - extreme dreapta.
Selectioner: Martin Ambros. Antrenor secund: Horatiu Pasca. Antrenor portari: Jaume Mauri Fort. Medic: Florin Ciocoiu. Maseur: Adrian Ionescu, Claudiu Marasteanu. Psiholog: Florentina Tonita.
Componenta grupelor pentru CM 2017:
Grupa A (Trier): Franta, Romania, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay;
Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia;
Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia;
Grupa D (Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun.
*Primele patru echipe din fiecare grupa se vor califica in optimile de finala, faza din care se va juca eliminatoriu pana la medalii.
Ce a facut Romania de-a lungul timpului la CM:
1957 - locul 9
1962 - aur
1965 - locul 6
1971 - locul 4
1973 - argint
1975 - locul 4
1978 - locul 7
1982 - locul 8
1986 - locul 5
1990 - locul 7
1993 - locul 4
1995 - locul 7
1997 - locul 12
1999 - locul 4
2001 - locul 17
2003 - locul 10
2005 - argint
2007 - locul 4
2009 - locul 8
2011 - locul 13
2013 - locul 11
2015 - bronz.