Romania, gazda Campionatului Mondial de handbal feminin tineret din 2020, la Bucuresti si Brasov
Prezentarea candidaturii Romaniei a fost facuta in sedinta Congresului din Antalya de presedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, care este insotit la reuniune si de vicepresedintii Steluta Luca si Daniel Georgescu.
Acordarea organizarii CM2020 catre Romania a fost amanata cateva minute, dupa ce presedintele IHF, Hassan Moustafa, l-a intrebat pe Alexandru Dedu, dupa prezentare, care sunt costurile zilnice de participare per fiecare membru de delegatie. "Trebuie ca reprezentantii Congresului sa stie aceste lucruri, pentru ca Mondialele nu sunt doar pentru tari bogate. E nevoie de sprijin si suport pentru toate natiunile, inclusiv din partea organizatorilor", a spus Moustafa.
Seful FRH nu a stiut raspunsul din memorie, precizand ca a trimis informatiile prin dosarul de candidatura si a cerut cateva minute pentru a-l consulta, astfel ca s-a acordat o amanare, interval in care s-a votat pentru CM masculin U19 din 2021 (a fost acordata organizarea Greciei).
"Taxa de participare este de 125 de franci elvetieni pe zi", a spus Dedu la reluare, iar Moustaffa a replicat: "De ce in Grecia este taxa de 120 de franci pe zi, iar in Romania de 125? Hai sa facem la fel si sa incheiem".
Delegatii au votat apoi, iar candidatura Romaniei a fost aprobata.
Romania a fost singura natiune care si-a depus candidatura pentru organizarea CM feminin de tineret din 2020.
Competitia va fi organizata la Bucuresti si Brasov. In Romania nu a mai fost organizat un Campionat Mondial din 1963.
Tot sambata, la Congresul Ordinar al IHF, fosta componenta a nationalei Romaniei Narcisa Lecusanu a fost aleasa in functia de membru al Comitetului Executiv al forului international cu 110 voturi, cele mai multe din cele exprimate pentru trei candidati pe doua locuri.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”