Fostul jucator de tenis Mats Wilander a declarat, sambata, ca Simona Halep ar fi trebuit sa castige finala de la Roland Garros, apreciind ca Jelena Ostapenko i-a luat titlul din mana romancei, informeaza News.ro.

Simona Halep, la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

"La inceput, Halep a fost mai aprope de linia de fund a terenului si a impins-o pe Ostapenko de acolo, dar lucrurile s-au schimbat. A fost 6-4, 3-0, cu mingi sa se desprinda la 4-0. Nu stiu daca Halep s-a relaxat, dar meciul s-a schimbat de acolo. Probabil ca Halep s-a tot gandit ca a fost atat de aproape si s-a panicat. A fost din ce in cea mai tensionata. Nu ai cum sa pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din maini Simonei Halep. Probabil ca s-a asteptat ca Ostapenko va pierde ea meciul. Nu-ti pemiti sa fii defensiva in fata lui Ostapenko, pentru ca Jelena a facut acelasi lucru in toate meciurile anterioare.

Simona Halep a spus ca va munci in continuare, este mai buna acum, nu mai are acea reactie negativa, va veni si momentul ei, dar aici ar fi trebuit ea sa castige", a declarat Wilander la emisiunea Game, Schett&Mats.

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat castigarea turneului de la Roland Garros, dupa ce a pierdut, sambata, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finala disputata in cariera, cu Jelena Ostapenko. Leona, numarul 47 WTA, castigat primul ei trofeu ca profesionista, unul de Grand Slam, la cateva zile dupa ce a implinit 20 de ani.

Ea este prima jucatoare care reuseste acest lucru dupa brazilianul Gustavo Kuerten, care se impunea in premiera la un turneu, tot la Roland Garros, in 8 iunie 1997, ziua in care se nastea Jelena Ostapeko.

S-ar putea sa te intereseze si:

Simona Halep, invinsa in finala de la Roland Garros de Jelena Ostapenko (4-6, 6-4, 6-3)/ Vis frânt sub loviturile naprasnice ale adversarei

Simona Halep, dupa infrangerea din finala de la Roland Garros: "E o zi dura ca nu am reusit sa castig, dar trebuie sa muncim si sa credem"

L'Equipe: Senzatia Ostapenko o invinge pe Halep si provoaca surpriza la Roland Garros