Per Johansson, antrenorul echipei CSM Bucuresti, a postat un mesaj pe Instagram, in care critica dur comportamentul afisat de suporterii maghiari la partida dintre FTC Budapesta si CSM, din sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin. "A fost Ungaria contra Romania, doua tari care se urasc, iar ura a fost infricosator de reala", a afirmat tehnicianul suedez.

Per Johansson, dand indicatii de la marginea terenuluiFoto: csmbucuresti.ro

"Performanta din aceste doua derby-uri est-europene m-a facut sa lacrimez, dar sunt si dezamagit de lumea bolnava in care traim, o lume in care ura este in crestere. In Ungaria xenofobia si fascismul sunt acceptate in proportie de peste 50 la suta. A fost mai mult decat sport si mai mult decat Ferencvaros contra CSM. A fost Ungaria contra Romania, doua tari care se urasc, iar ura a fost infricosator de reala. Portarul nostru, Paula, a primit un litru de urina in cap, zece monezi si trei brichete, iar 5.000 de fascisti, nazisti si ultrasi i-au strigat: «Du-te acasa tigan, animal, orfan!» Nu am putut merge un metru fara a fi insotiti de politie", a scris Per Johansson, conform gsp.ro.

Mesajul lui Johansson a atras comentarii din partea fanilor, un suporter din Ungaria replicand: "E adevarat ca sunt multi idioti si fascisti printre ultrasi. Si in Ungaria, si in Romania, si in Suedia. Dar tu condamni intreaga tara aici! Inteleg ca esti furios, dar incearca sa nu generalizezi, chiar daca e la moda sa ataci Ungaria in aceste zile ...", a scris fanul.

Per Johansson i-a raspuns afirmand ca nu uraste Ungaria, dar uraste fascismul: "Imi cer scuze daca am generalizat, nu asta a fost scopul meu. Cunosc multi unguri de calitate. Dar voi stiti ca m-am referit la cei care mi-au atacat jucatoarele, iar jobul meu este sa le protejez. Nu urasc Ungaria, insa urasc fascismul".

CSM Bucuresti, campioana en-titre a Europei, s-a calificat, sambata, pentru al doilea an consecutiv in Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin. Dupa ce castigase mansa tur la o diferenta de cinci goluri (30-25), CSM s-a impus si in deplasare, 27-26, contra FTC Budapesta.

In Final Four s-au calificat echipele: Gyor, HC Vardar, Buducnost si CSM Bucuresti.

Turneul Final Four se va desfasura la Budapesta, in zilele de 6 si 7 mai.