Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a anuntat ca s-a hotarat sa renunte la conducerea reprezentativei dupa Jocurile Olimpice din vara, de la Beijing. Principalul motiv invocat pentru aceasta decizie este critica venita la adresa sa dupa Campionatul Mondial, disputat in luna decembrie, in Franta, la care Romania a ocupat locul al patrulea.

"Este finalul unui ciclu olimpic si voi renunta, sa mai vina si altii! M-am saturat de toti nemultumitii dupa locul 4 de la Mondialul din Franta. Pentru ei, locul 4 nu e bun, insa vreau sa vad si eu cand vom mai juca o semifinala de Mondial. Am asteptat 27 de ani de la ultima medalie de argint si 22 ani de la ultima medalie de bronz, poate vom sta in viitor tot atata. FRH poate sa-mi propuna orice, nu voi mai ramane la nationala, pentru ca nu exista preocupare, lumea crede ca merge totul din inertie, dar nu este asa", a declarat Gheorghe Tadici.

Tadici preluase nationala Romaniei in 2005, iar sub conducerea sa fetele au obtinut medalia de argint la Mondialul din acelasi an, pierzand finala in fata gazdei Rusia. In 2006, Romania a ratat calificarea la Campionatul European dupa infrangerea in jocul de baraj cu Suedia, pentru a reusi apoi accesul la Mondialul de anul trecut. In Franta, Romania a pierdut semifinala contra Rusiei, viitoarea castigatoare a competitiei, fiind apoi invinsa si in finala mica de Germania.

Clasarea pe locul patru permite Romaniei organizarea unui turneu de calificare la Jocurile Olimpice. Turneul va avea loc in luna martie, adversarele Romaniei fiind Angola, Japonia si Croatia. Ocupantele primelor doua locuri vor primi biletele pentru Beijing.