Cristina Neagu, capitanul nationalei de handbal feminin a Romaniei, a fost aleasa in echipa ideala a Campionatului European din Suedia, fiind considerata cel bun inter stanga. Olandeza Cornelia Groot a fost desemnata cea mai buna jucatoare a turneului (MVP), a anuntat EHF, conform News.ro.

Cristina NeaguFoto: ehf - Marius Ionescu

Echipa ideala a CE din Suedia a fost aleasa prin voturile fanilor, in proportie de 40 la suta, respectiv 60 la suta voturile expertilor EHF.

EHF a nominalizat cate cinci jucatoare pentru fiecare din cele sapte posturi dintr-o echipa, plus tot cinci pentru titlul de cea mai buna aparatoare. Alte doua handbaliste tricolore aflate pe aceste liste au fost pivotul Oana Manea si interul Gabriela Szucs.

Echipa ideala a CE 2016 din Suedia:

Portar: Sandra Toft (Danemarca)

Extrema stanga: Camilla Herrem (Norvegia)

Inter stanga: Cristina Neagu (Romania)

Centru: Cornelia Groot (Olanda)

Pivot: Yvette Broch (Olanda)

Inter dreapta: Nora Mork (Norvegia)

Extrema dreapta: Carmen Martin (Spania)

Cea mai buna aparatoare: Beatrice Edwige (Franta)

MVP: Cornelia Groot (Olanda).

La Campionatul European din Suedia, Romania a terminat pe locul 5. Cristina Neagu a incheiat competitia cu 46 de goluri, iar la total a acumulat 193 de goluri in topul all-time al marcatoarelor la un Campionat European, fiind pe locul trei, dupa Agnes Farkas (Ungaria, 205 goluri) si Grit Jurack (Germania, 194).

Rezultatele Romaniei la CE din Suedia:

Romania - Norvegia 21-23

Romania - Rusia 22-17

Romania - Croatia 31-26

Romania - Ungaria 29-21

Romania - Cehia 30-28

Romania - Danemarca 17-21

Romania - Germania 23-22.