Romania a debutat perfect in Grupa II Principala a CE de handbal din Suedia, tricolorele invingand categoric Ungaria cu 29-21. Selectionerul Martin Ambros indeamna la cumpatare: "Sa nu ne entuziasmam, nu am facut nimic daca nu castigam cu Cehia, apoi cu Danemarca".

Martin Ambros, selectionerul RomanieiFoto: frh.ro

Rezultatele zilei in Grupa II Principala:

Cehia - Rusia 24-26

Ungaria - Romania 21-29

Danemarca - Norvegia 20-22.

Meciurile Romaniei din Grupa II Principala:

Romania vs Ungaria: 29-21

Romania vs Cehia: 13 decembrie, ora 17:15

Romania vs Danemarca: 14 decembrie, ora 19:30

Clasament:

1 Norvegia 6 puncte

2 Romania 4 (72:61)

3 Danemarca 4 (76:70)

4 Cehia 2 (80:81)

5 Rusia 2 (64-69)

6 Ungaria 0

* Primele doua clasate se vor califica in semifinalele Campionatului European de handbal feminin din Suedia.

Declaratiile au fost facute intr-un interviu pentru trimisul gsp in Suedia.

Despre ce viata va avea in Ungaria

"Voi avea aceeasi viata. Am stiut ca voi fi intr-o astfel de situatie cand am acceptat postul in Romania. Sunt satisfacut acolo (n.r. in Ungaria), iubesc totul, imi iubesc jucatoarele. Am fost, de asemenea, la nationala Ungariei, iar pentru mine aceasta fericire, de dupa victorie, nu este intreaga. Lumea poate sa creada ce vrea, eu o voi respecta!" - Martin Ambros.

Despre faptul ca le cunoaste bine pe unguroaice

"Am luat goluri pe actiuni despre care vorbisem inainte, ni s-a mai intamplat si in meciul cu Norvegia. Jucatoarele au calitate si nu e de ajuns sa le stii, sa le privesti, pana la urma e vorba despre a fi o echipa, de a fi impreuna, sa ne aparam dur si in forta, sa profitam de punctele slabe" - Martin Ambros.

Despre evolutia in crestere a Romaniei

"Sa nu ne entuziasmam! Usor! Usor! Vine Cehia! Nu am facut nimic daca nu castigam cu Cehia, apoi cu Danemarca. Fetele nu trebuie sa aiba acum capul in nori" - Martin Ambros.

Cristina Neagu, antrenorul secund din teren

"Da, da. Ea stie de ce are nevoie, echipa ii da acest lucru, e important ca celelalte din echipa sa aiba niste roluri prestabilite stiind ca ea il are pe cel principal, iar asta functioneaza de minune" - Martin Ambros.

Nu a avut vreun obiectiv la CE din Suedia

"Adevarul e ca nu aveam obiectiv decat sa punem o baza. Si cred ca suntem aproape de ce ne-am propus. Lucrurile merg bine. Suntem aici si trebuie sa continuam la fel ca pana acum" - Martin Ambros.

Despre cuvintele in spaniola pe care le mai "scapa" la time-out-uri

"(zambeste) E curios, aproape toate inteleg spaniola, cand am o problema cu engleza, vorbesc in spaniola si ele ma inteleg mai bine" - Martin Ambros.