Nationalele de handbal feminin ale Serbiei si Frantei s-au calificat, marti, in grupa principala I a Campionatului European din Suedia, dupa partidele disputate in grupele preliminare A si B, echipa Romaniei urmand sa joace, miercuri, cu campioana olimpica en-titre, Rusia, informeaza News.ro.

CE Handbal feminin din SuediaFoto: ehf-euro.com

In urma acestora si dupa doua etape, in grupa A clasamentul este condus de Serbia, 4 puncte, urmata de Suedia si Slovenia (cate 2) si Spania 0, iar in grupa B de Franta, 4 puncte, Germania si Olanda, cate 2, si Polonia 0 puncte.

Astfel, Serbia si Franta si-au asigurat calificarea in Grupa Principala I, indiferent de rezultatele de joi, din ultima etapa.

Miercuri vor avea loc partide in grupele C si D, in etapa a II-a, dupa programul Cehia - Muntenegru si Danemarca - Ungaria (grupa C), respectiv Romania - Rusia (de la 19:30, Livescore pe HotNews.ro) si Croatia - Norvegia (D).

In meciul de debut la CE din Suedia, tricolorele au fost invinse, luni seara, de campioana europeana si mondiala en-titre, Norvegia, cu scorul de 23-21 (13-11).

Primele trei se vor califica in Grupele Principale. Vor fi doua Grupe Principale, iar primele doua clasate se vor califica in semifinalele competitiei. Locurile trei din cele doua grupe se vor intalni in meciul pentru locul cinci de la CE.

Citeste aici o ampla prezentare a CE de handbal feminin din Suedia.

Situatia in cele patru grupe de la CE de handbal: