Nationala de rugby a Romaniei va disputa in luna iunie a anului viitor un meci test cu reprezentativa Japoniei, pe taram nipon, urmand ca in perioada urmatoare sa fie stabilit locul desfasurarii partidei, anunta site-ul oficial al Federatiei Romane de Rugby.

Romania vs JaponiaFoto: frr.ro

Aceasta intalnire, din cadrul meciurilor test din vara, a fost confirmata oficial de federatia nipona, fiind inclusa in calendarul World Rugby pe 10 iunie.

"Ca urmare a performantelor reusite de Stejari in meciurile test din noiembrie, trei victorii, forul mondial a programat in calendarul international din iunie 2017 un meci test cu Japonia, pe teritoriu nipon. Acest test reprezinta o buna pregatire pentru Cupa Mondiala din 2019 care va avea loc in Japonia. Purtatorii frunzei de stejar vor trebui sa confirme si cu aceasta ocazie nivelul bun si progresul aratat in aceasta toamna la meciurile test", a declarat Haralambie Dumitras, presedintele FRR.

Daca pana acum luna iunie era rezervata traditionalului turneu Word Rugby Nations Cup, odata cu intrarea in reconstructie a Stadionului "Arcul de Triumf", acesta nu va mai avea loc la Bucuresti. Astfel, Stejarii vor juca in acea luna trei meciuri, toate in deplasare, primul adversar urmand a fi Japonia.

Aflata pe locul 11 in lume, Japonia este una dintre echipele cu cel mai mare progres din ultimii ani. Niponii au intrat in istoria Cupei Mondiale de Rugby, dupa ce la ultima editie, in 2015, au reusit o victorie de senzatie in fata Africii de Sud, 34-32. Mai mult, Japonia va gazdui si urmatoarea editie a Cupei Mondiale, in 2019, organizata in premiera pe continentul asiatic.

Romania si Japonia s-au intalnit ultima data in 2014, la Bucuresti, pe Stadionul "Arcul de Triumf", Stejarii cedand atunci cu 18-13.