Romania a pierdut meciul de debut de la Campionatul European de handbal feminin, tricolorele fiind invinse cu 23-21 de Norvegia, campioana mondiala si europeana en-titre. "Sa nu uitam cu cine am jucat, ne-am descurcat relativ bine. Din pacate, in faza de atac nu am gasit solutii", a punctat Martin Ambros, selectionerul Romaniei.

Martin Ambros, selectionerul RomanieiFoto: frh.ro

"Au fost momente si momente in jocul Romaniei. In prima parte nu am putut-o s-o anihilam pe Nora Mork, dar in partea a doua ne-am aparat mai bine. Din pacate, in faza de atac, nu am gasit solutii, am incercat tot felul de mutari in distributie, dar nu au dat rezultat. Sa nu uitam insa cu cine am jucat, o echipa medaliata la Jocurile Olimpice, campioana mondiala, care stie intotdeauna sa joace momentele-cheie" - Martin Ambros, la finalul meciului Romania vs Norvegia, citat de gsp.ro.

"Ne-am descurcat relativ bine, desi cateodata nu am mai avut timp sa facem acele schimbari sau ne-au prins nepregatit. Problemele reale, inca o data o spun, au fost in atac" - Martin Ambros.

"Nu am avut timp de prea multe antrenamente impreuna, incercam sa schimbam din mers, dar eu sunt multumit de felul cum au luptat fetele. O sa incerc acum sa le fac sa nu se mai gandeasca la aceasta infrangere, sa le ridic, pentru ca meciul cu Rusia e foarte important. Trebuie sa cladim usor si sa avem rabdare, altfel nu se poate. Stam la mana noastra, e important sa ne calificam mai departe pentru a avea cat mai multe meciuri in picioare, sa ne dovedim potentialul. Eu am incredere in echipa Romaniei", a conchis Martin Ambros.

S-au disputat luni in Grupa D:

Rusia - Croatia 32-26

Romania - Norvegia 21-23

Clasament:

1 Rusia 2 puncte (32-26)

2 Norvegia 2 (23-21)

3 Romania 0 (21-23)

4 Croatia 0 26-32)

Urmatoarele meciuri ale Romaniei la CE din Suedia:

Romania - Rusia/ 7 decembrie, "Helsingborg Arena", ora 19:30

Romania - Croatia/ 9 decembrie, "Helsingborg Arena", ora 19:30.

Primele trei se vor califica in Grupele Principale. Vor fi doua Grupe Principale, iar primele doua clasate se vor califica in semifinalele competitiei. Locurile trei din cele doua grupe se vor intalni in meciul pentru locul cinci de la CE.