Aflata la doar cateva zile distanta de debutul la Campionatul European (4-18 decembrie), nationala de handbal feminin a Romaniei a sustinut, vineri, in sala Elite din Bucuresti, una din ultimele sedinte de pregatire inaintea plecarii in Suedia, tara gazda a competitiei. "Vom fi multumiti si daca nu vom obtine medalia de aur, vom fi multumiti daca vom progresa, daca vom avea o atitudine in invingatori", a declarat selectionerul Ambros Martin.

Ambros MartinFoto: frh.ro

Citeste aici o prezentare a Campionatului European din Suedia.

Romania va debuta la Campionatul European contra Norvegiei, luni, de la ora 21:45.

Norvegia, favorita de fiecare data

''Din fericire pentru noi, toate fetele s-au pregatit inainte de plecare. Inaintea Trofeului Carpati am avut ceva probleme, au fost cateva jucatoare care nu au fost pregatite sa joace, dar acum toata lumea este apta.

''Jucam primul meci cu Norvegia, nu stiu daca este bine sau nu. Trebuie sa fim foarte puternici mental. Norvegia este Norvegia, este favorita de fiecare data. Au fost fortati sa schimbe si ei niste jucatoare. Heidi Loke a ramas insarcinata si nu este in echipa, dar sunt alte jucatoare gata sa joace, sunt ca niste masini. Nu sunt atat de inalte, dar sunt foarte puternice din punct de vedere fizic, puternice in picioare. Vom fi multumiti si daca nu vom obtine medalia de aur, vom fi multumiti daca vom progresa, daca vom avea o atitudine de invingatori. Daca vom fi in top la acest Campionat European, va fi fantastic'', a declarat Ambros Martin, potrivit Agerpres.

''Atmosfera este una foarte buna, ne dorim sa ajungem la ora primului meci cu Norvegia intr-o forma cat mai buna. Vom da totul pe teren si vedem la sfarsit ce se va intampla'', a spus interul stanga Cristina Zamfir.

''Nu o sa ne incarcam ca avem o grupa dificila, vrem sa jucam cat mai bine meci de meci. Asteptarile sunt destul de mari, normal ca ne dorim si noi o medalie, dar nu putem sa promitem acum ca se va intampla acest lucru, vom lua fiecare meci in parte si ne dorim sa facem meciuri cat mai bune. Asa cum toti iubitorii handbalului isi doresc un rezultat bun, la fel ne dorim si noi. Vom vedea la fata locului daca vom fi in stare de un astfel de rezultat'', a comentat Cristina Zamfir, adaugand ca in echipa nu s-a vorbit despre un obiectiv pentru acest Campionat European.

''Indiferent la ce competitie am pornit, am simtit mereu presiune, dar face parte din sport si trebuie sa ne motiveze. Suntem foarte motivate. Sper sa existe aceasta foame de rezultate. Plec cu aceasta motivatie, aceasta gandire, sa batem tot din aceasta grupa'' - Paula Ungureanu, portarul nationalei Romaniei.

Lotul Romaniei pentru CE din Suedia

Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Iulia Dumanska - portari, Ana Maria Iuganu, Elena Florica, Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Szucs, Eliza Buceschi, Madalina Zamfirescu, Cristina Laslo, Melinda Geiger, Laura Popa, Laura Chiper, Aneta Udristoiu, Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea - jucatoare de camp.

Cand vor avea loc meciurile Romaniei

Norvegia - Romania/ 5 decembrie, "Helsingborg Arena", ora 21:45

Romania - Rusia/ 7 decembrie, "Helsingborg Arena", ora 19:30

Romania - Croatia/ 9 decembrie, "Helsingborg Arena", ora 19:30.

Primele trei echipe din fiecare grupa se vor califica in Grupele Principale. Vor fi doua Grupe Principale, iar primele doua clasate se vor califica in semifinalele competitiei. Locurile trei din cele doua grupe se vor intalni in meciul pentru locul cinci de la CE.

Semifinalele se vor disputa pe 16 decembrie (prima de la 19:15, respectiv 21:45), iar cele doua finale pe 18 decembrie (finala mica de la 16:30, finala mare de la 19:00).

Campionatul European de handbal feminin se disputa in Suedia, in perioada 4-18 decembrie 2016.

In Romania, competitia va putea fi urmarita in direct la TVR 2 si TVR HD.