Jucatoarea romana de handbal Cristina Neagu, in varsta de 28 de ani, componenta nationalei Romaniei, a fost aleasa membru in Comisia sportivilor din cadrul Federatiei Internationale de Handbal (IHF), a anuntat, vineri, site-ul ihf.info, citat de Mediafax.

Este pentru prima data in cariera cand Cristina Neagu face parte din structurile IHF. Pe durata Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, 336 de jucatori/e care au participat la eventimentul sportiv din Brazilia au putut vota pentru componenta Comisiei sportivilor din cadrul IHF. 94,6% dintre participantii la JO de la Rio au votat.

Pe 11 noiembrie 2016, Consiliul IHF a confirmat rezultatele alegerilor in cadrul intrunirii din Herzogenaurach, Germania. Vineri, 2 decembrie, rezultatele au fost publicate. Comisia electorala a fost formata din Jean Brihault, Mansourou Aremou, Bader Al-Theyab si inca doi membrii din staff-ul IHF.

Componenta comisiei sportivilor din cadrul Federatiei Internationale de Handbal (IHF):

Presedinte: Gro Hammerseng-Edin, 178 de voturi

Membri: Diego Simonet (159 de voturi), Mouna Chebbah (129 de voturi), Cristina Neagu (125 de voturi) si Igor Vori (114 voturi).

Toti membrii sunt handbalisti/e in activitate cu cel putin doua participari la Campionate Mondiale de seniori si au varsta de cel putin 20 de ani.