Antrenorii Ambros Martin si Costica Buceschi au stabilit lotul de 18 jucatoare al nationalei de handbal feminin pentru Campionatul European din Suedia, la care Romania va debuta in 5 decembrie, cu detinatoarea titlului continental, Norvegia. Intre jucatoarele convocate figureaza si portarul Iulia Dumanska, de origine ucraineana, care a primit in acest an cetatenia romana, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Peste 40 de jucatoare tricolore, consacrate sau de perspectiva, au participat la Trofeul Carpati de la Cluj-Napoca, incheiat, duminica seara, cu victoria Ungariei.

La putin timp dupa finala turneului a fost stabilit si lotul oficial de 18 jucatoare, care va participa la Campionatul European din Suedia, intre 4 si 18 decembrie.

Lotul Romaniei se va reuni din nou, la Bucuresti, marti, a declarat, pentru News.ro, managerul echipei nationale, Nicoleta Alexandrescu, iar dupa cateva zile pregatire, in 4 decembrie, dimineata, va pleca spre Suedia.

Componenta acestuia este urmatoarea, cu mentiunea ca lotul oficial de 16 jucatoare (plus doua rezerve) va fi stabilit la sedinta tehnica dinainte CE:

Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Iulia Dumanska - portari, Ana Maria Iuganu, Elena Florica, Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Szucs, Eliza Buceschi, Madalina Zamfirescu, Cristina Laslo, Melinda Geiger, Laura Popa, Laura Chiper, Aneta Udristoiu, Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea - jucatoare de camp.

La Campionatul European din Suedia, Romania face parte din Grupa D si va juca, in ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 decembrie) si cu Croatia (9 decembrie).

La ultima editie a Campionatului European, in 2014, Romania s-a clasat pe locul 9, titlul continental fiind castigat de Norvegia.