Echipa de handbal feminin a Ungariei a castigat duminica, la Cluj-Napoca, cea de-a 48-a editie a Trofeului Carpati, dupa ce a invins reprezentativa Romaniei, cu scorul de 29-24 (14-12), meciul reprezentand si ultima aparitie in tricoul tricolor al jucatoarei Aurelia Bradeanu, informeaza News.ro.

Martin Ambros, selectionerul RomanieiFoto: frh.ro

Golurile Romaniei au fost marcate de Buceschi - 6, Zamfir - 6, Geiger - 4, Florica - 2, Chiper - 2, M. Neagu, Bradeanu, Udristoiu si Chintoan - cate unul, in timp ce de la Ungaria s-au remarcat Klivinyi - 10 si Gorbicz - 8.

La cei 37 de ani si o cariera plina de succese, inclusiv participarea la 17 turnee finale de mari competitii internationale, Aurelia Bradeanu a fost aplaudata la scena deschisa in ultimul meci pentru Romania.

Tot duminica, in finala mica, Romania B – Olanda B, scor 29-31 dupa lovituri de la 7 metri.

In prima zi a Trofeului Carpati s-au inregistrat rezultatele: Ungaria – Olanda B 30-26 (12-13) si Romania A – Romania B 31-23 (14-13).

Dupa Trofeul Carpati va fi decis lotul oficial al Romaniei pentru participarea la Campionatul European din Suedia, in perioada 4-18 decembrie. Romania face parte din grupa D si va juca, in ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 decembrie) si cu Croatia (9 decembrie).

La ultima editie a Campionatului European, in 2014, Romania s-a clasat pe locul 9, titlul continental fiind castigat de Norvegia.