CSM Bucuresti, detinatoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, a invins, duminica, pe teren propriu, formatia daneza FC Midtjylland, cu scorul de 26-20 (12-9), in ultimul meci din grupa preliminara C a competitiei, ambele echipe fiind calificate in grupa principala 2, relateaza News.ro.

CSM Bucuresti vs FC MidtjyllandFoto: csmbucuresti.ro

La meci au asistat circa 5.000 de spectatori, intre care si mai multe personalitati din sportul romanesc, inclusiv noul presedinte al COSR, Mihai Covaliu.

Marcatoarele CSM Bucuresti au fost Gullden 5 goluri, Varzaru 4, Mehmedovici 4, Ayglon 3, Lobach 3, Curea 2, Manea 2, Niombla 2, Bazaliu 1, iar pentru FCM s-au remarcat Jorgensen si Burgaard, cate 6 reusite.

Rezultatele obtinute de CSM in Grupa C:

CSM Bucuresti - Rostov 24-21

FC Midtjylland - CSM Bucuresti 24-21

CSM Bucuresti - Gyor 24-27

Gyor - CSM Bucuresti 33-25

Rostov - CSM Bucuresti 20-22

CSM Bucuresti - FC Midtjylland 26-20

In grupa principala 2 s-au calificat din grupa preliminara C, Gyor ETO (10 puncte), CSM Bucuresti (6) si FCM (6). Rostov, cu 2 puncte, a fost eliminata.

Campioana Romaniei a obtinut calificarea inca din etapa trecuta, care a reprezentat si debutul antrenorului Aurelian Rosca, cel care il inlocuise pe Jakob Vestergaard de doar cateva zile.

In grupa principala 1 vor evolua primele trei clasate din grupele preliminare A si B, adica Buducnost, Metz Handball si Thuringer HC (grupa A), respectiv HC Vardar, FTC Budapesta si HC Astrakhanochka (grupa B), iar in grupa principala 2, cele din grupele C si D - Gyor, FC Midtjylland si CSM Bucuresti (C), respectiv Krim Ljubljana, Larvik HK si Team Esbjerg (D).

Meciurile din grupele principale se vor disputa intre 27 ianuarie si 12 martie 2017, echipele pornind cu punctajele acumulate in faza grupelor preliminare in partidele cu adversarele calificate si ele mai departe. Din grupa C, Gyor a mers astfel mai departe cu 6 puncte, FCM cu 4 si CSM Bucuresti cu 2 puncte.

Primele patru clasate in grupele principale se vor califica in faza sferturilor de finala, care se vor juca in dubla mansa eliminatorie, intre 7-16 aprilie, pentru "biletele" din Final Four, programat la Budapesta, in 13-14 mai.

In 2016, CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor, fiind condusa atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior nationala Ungariei.