Aurelia Bradeanu, jucatoare a campioanei CSM Bucuresti, se va retrage din nationala de handbal feminin a Romaniei, urmand sa joace ultimele meciuri cu ocazia Trofeului Carpati (de la Cluj-Napoca, din 26 si 27 noiembrie).

Aurelia BradeanuFoto: ehfcl.com

La cei 37 de ani, Aurelia Bradeanu se mandreste cu un palmares de invidiat, la nivel de echipa nationala avand 17 participari la turnee finale ale marilor competitii si un bilant de o medalie de argint si una de bronz la CM (2005 si 2015), una de bronz la CE (2010), precum si cele de aur la CE si CM de tineret. De asemenea, a bifat trei prezente la Jocurile Olimpice (2000, 2008 si 2016).

Dupa participarea la Campionatul Mondial din 2015, unde Romania a obtinut medalia de bronz, Bradeanu declara ca a fost ultimul sau Mondial, iar in acest an a mai particiat la JO de la Rio (locul 9), aceasta fiind ultima sa competitie oficiala in tricoul echipei nationale.

FR Handbal a anuntat, in cursul zilei de marti, ca Aurelia Bradeanu isi va lua ramas-bun de la fanii nationalei la Trofeul Carpati, de la Cluj-Napoca, programat in 26 si 27 noiembrie, cu loturile A si B ale Romaniei, plus Ungaria si Olanda.

La nivel de club, Aurelia Bradeanu este calificata cu CSM Bucuresti in grupele principale ale Ligii Campionilor, echipa cu care a castigat trofeul pentru prima data in cariera in acest an.

Anterior, a mai jucat Oltchim Ramnicu Valcea, Rapid Bucuresti, Gyor ETO si Corona Brasov, informeaza News.ro.