Dupa o serie de trei infrangeri consecutive in grupele preliminare ale Ligii Campionilor, tehnicianul danez Jakob Vestergaard a fost demis de la echipa de handbal feminin CSM Bucuresti, el fiind inlocuit cu Aurelian Rosca, a anuntat, luni, site-ul oficial al echipei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Urez succes clubului si fetelor pe mai departe. Eu sper in calificarea in Main Round si sunt convins ca am fi putut sa o obtinem si impreuna. Insa aceasta este situatia. Vreau sa le multumesc tuturor, oamenilor din club, spectatorilor, fanilor. Mi-au oferit amintiri pe care nu le voi uita niciodata si mi-as dori sa revin in Sala Polivalenta, unde atmosfera este cu adevarat speciala", a declarat Vestergaard.

Aurelian Rosca crede in sansele de calificare in Liga Campionilor: "Urmeaza doua meciuri foarte importante in Liga Campionilor. Am incredere in jucatoarele noastre, in experienta si valoarea lor, si cred in sansele noastre de calificare".

Cine este Aurelian Rosca

Aurelian Rosca (48 de ani) are o vasta experienta in handbalul romanesc, atat la nivel de echipe nationale, cat si de club. Ca antrenor principal, a castigat cu echipa de junioare a Romaniei medalia de aur la Campionatul Mondial din 2014 (Macedonia), precum si titlul european U18 in 1999. La nationala de senioare, a facut parte din staful condus de Cornel Otelea, in 2003-2004.

La nivel de club a antrenat, ca principal, echipele Oltchim Ramnicu Valcea, Cetate Deva, Corona Brasov si HCM Baia Mare, cu ultima ajungand pana in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, editia 2015-2016. Ca secund, a jucat finala Ligii Campionilor cu Oltchim, in 2009-2010, si a castigat Challenge Cup cu Rulmentul Brasov, in 2006.

CSM Bucuresti, detinatoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, a pierdut vineri, in deplasare, cu formatia Gyor ETO, campioana Ungariei, scor 33-25 (11-13), in cea de-a patra partida din grupa C a competitiei, acesta fiind al treilea esec consecutiv pentru formatia antrenata de Jakob Vestergaard.

Dupa patru meciuri disputate, CSM Bucuresti a acumulat doar doua puncte, din singura victorie de pana acum, 24-21 (12-10) cu Rostov Don. Celelalte doua rezultate din grupa C au fost 21-24 (10-9) cu FC Midtjylland (FCM) si 24-27 (13-9), tot cu Gyor.

Clasament Grupa C:

1. Gyor 8 puncte

2. Midtjylland 4

3. Rostov 2

4. CSM Bucuresti 2

Primele trei clasate in fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica in grupele principale, in care se va juca pentru sferturile de finala, iar ulterior pentru Turneul Final Four de la Budapesta, programat in 6-7 mai 2017.

In 2016, CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor, fiind condusa atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior nationala Ungariei.