Fostul antrenor al nationalei de handbal feminin a Romaniei, suedezul Tomas Ryde, a explicat motivul plecarii de la echipa, precizand ca a decis sa incheie colaborarea cu FRH in urma cu trei saptamani. Ryde a renuntat la functia de antrenor pentru a se dedica afacerii sale din Suedia.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Da, am luat decizia sa inchei cu nationala Romaniei in urma cu trei saptamani. FR Handbal a folosit acest timp pentru a gasi si a gasit o foarte buna solutie - Ambros (Martin - n.r.) si sunt fericit pentru asta. De ce m-am oprit? Volumul meu de munca la Serica (firma la care activeaza Ryde in Suedia - n.r.) si ceea ce este cerut pentru a forma o noua echipa nu sunt compatibile. Serica este compania mea si a doua mea familie, avem sanse de a face lucruri mari si trebuie sa-mi asum responsabilitatea de CEO.

Pe de alta parte, echipa Romaniei are si ea de facut lucruri mari si, in opinia mea, cu un lot nou. Echipa trebuie sa fie condusa de Cristina Neagu si Eliza Buceschi, iar noua generatie va crea un nou standard. Poate nu la Campionatul European din Suedia, dar schimbarea va incepe acum. Urez echipei toate cele bune si apreciez toata prietenia si dragostea pe care le-am primit in Romania si alte tari", a scris, marti seara, Tomas Ryde pe blogul personal, potrivit News.ro.

Spaniolul Ambros Martin este noul antrenor al nationalei de handbal feminin a Romaniei. Tehnicianul, care va fi prezentat oficial miercuri, intr-o conferinta de presa a FRH, va conduce in paralel si echipa de club Gyori Audi ETO KC.

Secundul lui Ambros Martin va fi tot Costica Buceschi, iar pregatirea portarilor va reveni, de asemenea, lui Jaume Fort Mauri.

Tomas Ryde a condus nationala Romaniei in ultimul an si jumatate, din martie 2015, iar in acest interval a obtinut medalia de bronz la CM de anul trecut si a reusit calificarea la JO de la Rio, unde tricolorele s-au clasat doar pe locul 9.