Nationala de volei masculin a Romaniei a ratat, duminica, la Jablonec, calificarea in turul trei al Campionatului European din 2017, dupa ce a fost invinsa de reprezentativa Macedoniei, cu scorul de 3-1, in ultimul meci din grupa F a turului doi al competitiei, anunta News.ro. Scorul pe seturi a fost 31-29, 22-25, 21-25, 22-25, dupa 124 minute de joc.

In urma rezultatului, Romania a incheiat grupa F pe locul patru, cu 6 puncte, dupa Cehia (15), Estonia (8) si Macedonia (7).

Rezultatele complete ale Romaniei la cele doua turnee din grupa F sunt: 0-3 cu Cehia, 3-0 cu Macedonia si 1-3 cu Estonia (la Craiova) si 3-1 cu Estonia, 1-3 cu Cehia si 1-3 cu Macedonia (la Jablonec).

Prima clasata din fiecare grupa se califica direct la turneul final al CE din 2017, care va avea loc in Polonia, iar echipa de pe locul secund va juca un meci de baraj cu o adversara de pe pozitia similara dintr-o alta grupa pentru calificarea in ultimul act.

In celelalte grupe au fost repartizate Germania, Muntenegru, Spania, Elvetia (grupa A), Suedia, Portugalia, Finlanda, Danemarca (B), Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Belgia (C), Slovacia, Croatia, Israel, Letonia (D) si Austria, Turcia, Belarus, Olanda (E).