Campioana la handbal femininin, CSM Bucuresti, a castigat in premiera, sambata, la Bucuresti, primul trofeu al sezonului - Supercupa Romaniei - dupa ce a invins finalista Cupei Romaniei, CSM Roman, cu scorul de 23-17 (13-6), scrie News.ro.

CSM Bucuresti, regina EuropeiFoto: AGERPRES

Meciul de sambata a fost primul oficial al stagiunii 2016-2017, in care CSM Bucuresti va evolua si in Liga Campionilor, pe care a castigat-o in acest an, iar CSM Roman in Cupa EHF.

In Sala Polivalenta din Bucuresti, de la ora 21.00, va avea loc si Supercupa Romaniei la handbal masculin, intre campioana Dinamo Bucuresti si vicecampioana CSM Bucuresti.

Supercupa Romaniei la handbal feminin se afla la cea de-a sasea editie, iar anul trecut trofeul a fost castigat de HCM Baia Mare, desfiintata intre timp, care a invins-o pe CSM Bucuresti. De altfel, Supercupa a fost cucerita doar de doua echipe, ambele desfiintate - Oltchim Ramnicu Valcea (de doua ori) si HCM Baia Mare (de trei ori), astfel ca CSM Bucuresti a cucerit in premiera trofeul.

Liga Nationala feminina va debuta la finalul saptamanii viitoare, meciurile programate fiind urmatoarele: HCM Ramnicu Valcea - "U" Alexandrion Cluj (in 9 septembrie), CSM Bucuresti - Danubius Galati, Unirea Slobozia - CSM Roman (10 septembrie) si Magura Cisnadie - SCM Craiova, CSM Bistrita - Dunarea Braila si CSM Ploiesti - HC Zalau (11 septembrie).

In privinta partidei CSM Ploiesti - HC Zalau, FRH urmeaza sa se pronunte avand in vedere ca CSM si-a suspendat activitatea in 1 septembrie.

Meciul dintre Cetate Deva si Corona Brasov a fost amanat pentru data de 14 septembrie deoarece in 9 si 10 septembrie, pe teren propriu, Corona joaca ambele manse cu formatia bosniaca HZRK Grude, in primul tur al Cupei EHF.