Cristina Neagu, de departe cea mai buna jucatoare din echipa nationala de handbal feminin a Romaniei, a declarat la revenirea in tara de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro ca si-a dorit foarte mult sa castige o medalie si a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a ajuta echipa. "Trebuie sa intelegem ca nicio echipa nu sta intr-o singura jucatoare, trebuie sa joace sapte in acelasi timp", a spus Neagu, potrivit Agerpres.

Cristina Neagu, in tricoul nationalei RomanieiFoto: AGERPRES

''Nu ne asteptam la acest rezultat. Ne doream si nici nu ne gandeam ca nu o sa iesim din grupa, sa jucam sferturi de finala. Din pacate asta e situatia. A trecut o saptamana de cand am iesit din competitie, au fost destule zile de dezamagire si suparare dar trebuie sa mergem mai departe. Pentru fiecare urmeaza acum competitii la club, alte provocari, trebuie sa ridicam capul si sa mergem mai departe. Eu nu am simtit nicio presiune, imi doream foarte mult o medalie, m-am pregatit toata vara numai cu gandul acesta.

Meciurile cu Angola si Brazilia, un dezastru

"Din pacate a fost acel meci pierdut impotriva Angolei, iar meciul cu Brazilia a fost asa o continuare a starii in care ne aflam dupa meciul cu Angola. Ne-am trezit destul de tarziu, am castigat doua meciuri importante, impotriva Muntenegrului si Spaniei, nu am avut insa puterea nici psihica si nici fizica sa obtinem un punct impotriva Norvegiei si am iesit din competitie. Nu sunt multe de spus, sunt insa multe lucruri de analizat. Nu pot sa spun acum de ce am pierdut in fata Angolei si de ce nu am iesit din grupa. Primele doua meciuri au fost negre, pot sa zic un dezastru'', a declarat Cristina Neagu.

O echipa nu sta intr-o singura jucatoare

''Mergem mai departe, urmeaza alte competitii. Eu am trait foarte multe dezamagiri de cand joc handbal, daca nu mergeam mai departe nu reuseam insa sa am si succese. Trebuie sa intelegem ca nicio echipa nu sta intr-o singura jucatoare, trebuie sa joace sapte in acelasi timp si 14 in echipa si atat timp cat fiecare este 100% din potential, echipa are sanse foarte mari sa castige si sa obtina rezultate. Eu nu m-am antrenat in ultimele saptamani, am fost accidentata, nu jucasem niciun meci oficial din mai, am facut tot ce am putut pentru echipa nationala, dar repet echipa nationala nu inseamna o singura jucatoare, inseamna sapte in acelasi timp pe teren'', a precizat Neagu.

Romania la JO, mai multe esecuri decat succese

''Cinci medalii, din pacate, la aceasta editie a JO. Au fost mai multe esecuri decat succese. Ii felicit din tot sufletul pe cei care au castigat medalii. Inseamna foarte mult pentru Romania. S-a vazut ce inseamna sa pierzi un meci sau sa ai o ratare la un aparat. E foarte greu. Pentru noi sportivii este cel mai greu sa traim astfel de momente, insa asta este cariera de sportiv si trebuie sa ne ridicam si dupa astfel de momente si sa mergem mai departe'', a mai spus Cristina Neagu.

La JO de la Rio, echipa feminina a Romaniei nu a trecut de faza grupelor, incheind pe locul 9, cea mai slaba clasare din cele patru participari olimpice. Romania a obtinut urmatoarele rezultate: 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru, 24-21 cu Spania si 27-28 cu Norvegia (locul 5 in grupa A, 4 puncte).