Suedezul Tomas Ryde, selectionerul echipei nationale de handbal feminine a Romaniei, a transmis un mesaj optimist, luni, la debutul pregatirilor tricolorelor pentru Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit Agerpres.

"Astazi incepem calatoria noastra speciala catre Jocurile Olimpice de la Rio. Am onoarea sa lucrez cu Cris (Cristina Neagu, n. red.) din echipa Romaniei. O vedeta care stie sa lucreze impreuna cu colegele sale de echipa. Ea incepe, apoi cere ajutor si il ofera, la randul sau, celorlalte. Acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru care echipa nationala de handbal feminin si-a crescut performantele anul trecut. Lumea are nevoie de oameni care sa isi aduca o contributie pentru alti oameni'', afirma Ryde pe Facebook.

''Cand ma uit la 'vedetele' din fotbal la EURO 2016, nu le vad comportandu-se ca niste jucatori de echipa, sunt prea concentrate asupra propriei persoane. Stiu cu siguranta ca echipa care va lucra cel mai bine impreuna, in contextul noilor conditii si reguli din handbal, va obtine aurul. Cu un pic de ajutor din partea prietenilor mei!", mai scrie suedezul.

Nationala Romaniei s-a reunit, luni, la Ploiesti si a inceput un stagiu de pregatire cu 19 jucatoare in prespectiva JO 2016 (5-21 august).

Romania, cu Ryde la carma, a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, din Danemarca.