Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti a reusit a treia victorie in grupele Cupei ULEB la baschet masculin si pastreaza sanse sa mearga in faza eliminatorie a competitiei, la prima lor participare.

In al saptelea meci din grupa C, Asesoft a invins acasa formatia belgiana Spirou Charleroi cu 80-71 si si-a consolidat pozitia a patra in serie.

Principalii jucatori ai prahovenilor au fost din nou americanii Reggie Elliott, 17 puncte si sapte recuperari, si Rashard Griffith, autor a 15 puncte si noua recuperari, in timp ce defensiva a fost asigurata de Virgil Carutasu cu 12 recuperari, dintre care 10 in aparare, si 4 blocaje. Pentru belgieni, americanii Adam Hall si Len Matela au reusit fiecare cate 13 puncte.

Urmatorul meci pentru Asesoft in ULEB Cup este programat pe 8 ianuarie 2008, tot pe teren propriu, impotriva echipei sarbe Hemofarm Stada.

In clasamentul grupei C, Asesoft se afla pe locul patru cu trei victorii si patru infrangeri. Pe primele trei locuri, la egalitate sunt Girona, Galatasaray si Hemofarm, toate cu cate cinci victorii si doua infrangeri.

Primele trei clasate din fiecare grupa acced in faza eliminatorie a competitiei, unde vor fi insotite de cinci echipe dintre cele noua clasate pe locurile patru, cu cel mai bun procentaj.