Cristina Neagu a fost aleasa de IHF (Federatia Internationala de Handbal) cea mai buna jucatoare de handbal a lumii in 2015.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Sunt mandru de performanta Cristinei si sunt convins ca o natiune intreaga va fi alaturi de ea si de coechipierele ei in luna august, la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa naționala de handbal feminin va reprezenta sporturile de echipa din Romania'' - Alexandru Dedu, presedintele FRH.

"Intr-un fel, pot spune ca ma asteptam la acest premiu. Am avut un an 2015 extraordinar, asa ca stiam ca am sanse mult mai mari fata de 2010, spre exemplu, cand pot spune ca am fost surprinsa.

Da, a fost cel mai bun an din cariera mea. Am continuat evolutiile, in buna masura, si in 2016, chiar daca nu am jucat finala Ligii Campionilor cu Buducnost, dar am compensat prin calificarea la Jocurile Olimpice. De altfel, eu deja am inceput pregatirile si abia astept reunirea din iulie" - Cristina Neagu, la DigiSport.

In varsta de 27 de ani, Neagu a luptat pentru premiul de cea mai buna jucatoare cu Heidi Loke (Norvegia), Nora Mork (Norvegia), Cornelia Nycke Groot (Olanda) si Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia).

In 2015, Neagu a castigat trofeul Ligii Campionilor cu Budućnost Podgorica, in timp ce alaturi de nationala Romaniei a cucerit medalia de bronz la Campionatului Mondial.

Este pentru a doua oara cand Cristina Neagu castiga titlul de cea mai buna jucatoare de handbal a lumii (2010 si 2015).

Hansen, la masculin

Mikkel Hansen (28 de ani - Danemarca) a fost ales cel mai bun jucator al lumii. A castigat campionatul cu PSG in Franta, iar in ultima editie a Ligii Campionilor a fost cel mai bun marcator, cu 141 de goluri.

Mikkel a fost urmat in clasament de Nikola Karabatic (Franta) si Domagoj Duvnjak (Croatia).