​Federatia Romana de Handbal a reusit sa il convinga pe Xavi Pascual sa preia echipa nationala de handbal masculin, negocierile cu tehnicianul catalan fiind demarate imediat dupa demisia lui Aihan Omer din functia de antrenor principal. Xavi Pascual este asteptat luni la Bucuresti pentru a semna contractul.

Foto:

Pascual va antrena in paralel si echipa de handbal FC Barcelona, dar si nationala de handbal masculin a Romaniei. Antrenorul va veni insotit de doi secunzi, pe langa acestia urmand sa fie si un antrenor secund roman, al carui nume va fi facut public joi. Reformarea loturilor de juniori si tineret va fi un aspect important din proiectul noului selectioner al Romaniei.

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Pascual, a primit titlul de cel mai bun antrenor al sezonului 2015/16 in Liga ACB, fiind al patrulea titlul din cariera. In varsta de 48 de ani, Pascual este antrenorul principal al Barcelonei din 2009. In cariera sa de jucator, a evoluat pe postul de portar pana in 2005, cand s-a alaturat staff-ului Barcelonei ca antrenor cu portarii. Pe banca celor de la Barcelona, Pascual are in palmares 31 de trofee, printre care si doua Champions League (2011 si 2015).