Inca de la Cupa Mondiala, disputata in octombrie in Danemarca, antrenorul Gheorghe Tadici se temea de uzura instalata la nivelul componentelor de baza ale echipei nationale. La acea competitie, dupa infringerea la Franta (!) in sferturi, Tadici vazuse ca handbalistele-minune de la Oltchim Rm. Vilcea (incarcate deja cu efortul unei stagiuni in Liga Campionilor) dau semne de oboseala.

Fara a fi o cauza directa, succesul Oltchimului (fara rival in grupa din Liga) a macinat fortele jucatoarele selectionabile in nationala. Astfel ca dupa eroicul succes cu Franta, Romania nu a mai avut capacitatea de a se reincarca pentru semifinala cu Rusia.

"Nu am putut sa ne revenim. Nici fizic, nici mental" - Gheorghe Tadici, antrenor Romania.

"Nu am avut nicio sansa. A fost o zi nefasta pentru echipa nationala care a parut complet epuizata dupa meciul cu Franta. Am ratat 6 aruncari de la 7 metri... Ne-am facut viata grea si la pauza, cind aveau 9 avans, era clar ca se terminase, fiindca jucam cu Rusia, nu cu Franta." - Cristian Gatu, presedinte FR Handbal.

"In echipa se afla citeva jucatoare care au dat foarte mult echipei nationale si cred ca ar fi timpul sa le multumim pentru ce au realizat (...) Cu Rusia, din pacate, nu am avut nicio sansa. Nu cred ca oboseala explica totul. Eu am asteptat sa vad idei, tactica, ceva, dar nu am vazut nimic!" - Mariana Tirca, antrenor Rulmentul Brasov (interviu Radio Romania).