Liga Campionilor, handbal feminin: CSM Bucuresti s-a calificat in finala competitiei
Campioana Romaniei, la prima sa participare in cea mai importanta competiție intercluburi, a reusit o performanța remarcabila pentru handbalul romanesc, cu atat mai mult cu cat s-a calificat in sferturi de pe locul 4 in grupa principala.
Croata Jelena Grubisic a fost cea mai buna jucatoare a echipei bucurestene, cu o prestatie deosebita in poarta echipei antrenate de danezul Kim Rasmussen.
Dupa 21-22 si 25-30 cu Vardar in grupa principala, CSMB a predat o veritabila lectie de handbal echipei macedonene, care va juca pentru al treilea an consecutiv finala mica la turneul Final Four.
Vardar a marcat primul gol al semifinalei, dar apoi CSM, cu o aparare compacta, s-a desprins la un neverosimil 7-1 (min. 13), adversarele ratând si doua aruncari de la 7 metri. Cea mai mare diferența în prima repriza a fost de sapte goluri, 10-3 (18), 13-6 (24), 14-7 (26), dar la pauza scorul a fost de 14-9.
Dupa un debut de repriza secunda mai puțin reusit, când Vardar a fost aproape de a se apropia la patru goluri (a ratat 7 metri la 15-10), CSMB a avut o perioada de gratie, cu sapte goluri si doar unul primit. Bradeanu (37 ani) a reusit trei goluri consecutive, dintre care doua de pe propriul semicerc, dupa ce Vardar a scos portarul. La 22-11 (44), soarta meciului era decisa in mare masura, iar adversarele au speculat o relaxare a echipei bucurestene, marcand patru goluri, 22-15 (49).
Ramussen si-a permis sa foloseasca tot lotul in acest meci, iar scorul la care s-a impus CSMB a fost unul confortabil, 27-21.
In finala de duminica, echipa din Bucuresti va infrunta favorita gazdelor, echipa maghiara Gyor, care a trecut in prima semifinala de Buducnost Podgorica, campioana en titre si echipa Cristinei Neagu, cu 21-20 (11-8).
Finala va avea loc duminica, de la ora 18,45 (ora Romaniei), fiind precedata de finala mica, Vardar - Buducnost (16,15).
Au evoluat echipele:
CSM Bucuresti: Jelena Grubisic, Mayssa Pessoa, Alina Iordache — Isabelle Gullden (4 goluri), Iulia Curea, Ana Paula Rodrigues Belo (5), Line Anna Ryborg Jorgensen (4), Cristina Varzaru (1), Bianca Bazaliu (2), Aurelia Bradeanu (4), Linnea Torstensson, Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin Berenguer (1), Oana Manea (4), Maria Fisker (2). Antrenor: Kim Rasmussen.
Vardar Skopje: Amandine Leynaud, Ina Suslina — Jovanka Radicevic (2), Andrea Klikovac (1), Sanja Damnjanovic (1), Barbara Lazovic (2), Siraba Dembele (4), Maja Sokac (1), Anja Althaus (1), Andrea Penezic (1), Olga Cernoivanenko, Andrea Covic (1), Alena Ihneva, Tatiana Hmirova (1), Andrea Lekic (6), Sara Ristovska. Antrenor: David Davis Camara.
Au arbitrat Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (ambele din Polonia); Delegați EHF: Nicolae Vizitiu (Rep. Moldova), Victor Poladenko (Rusia).

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Succes echipei CSM Bucuresti!
PS. Hai, cu surpriza !