Echipa de handbal feminin a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a trecut prin turneul preolimpic. Fetele s-au intors luni in tara si au oferit declaratii pe Aeroportul Otopeni. "Am incredere in aceasta echipa. Ne-am dorit enorm sa ajungem la JO", a declarat Cristina Neagu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tragerea la sorti a grupelor de la Olimpiada va avea loc pe 1 mai 2016. La turneul preolimpic (a avut loc la Aarhus), Romania a invins Danemarca (32-25) si Uruguay (36-19) si a remizat cu Muntenegru (23-23).

"Ne-am strans la Cluj, unde am facut un meci mare contra Norvegiei, dar ne-am axat pe turneul preolompic, am pus accent mereu ca nu conteaza meciurile cu Norvegia, pe cat conteaza turneul din Danemarca. stiam ca primul meci, cel cu Danemarca, e cel mai important. Dupa victoria noastra, a doua zi presiunea era pe Danemarca si Muntenegru. Eu joc in Muntenegru si am spus mereu ca mi-as dori ca noi si ele sa ne calificam. Noi credeam ca e cea mai buna varianta si asa a si fost.

Cred ca sunt mai multe detalii care au contat, incepand cu atitudinea pe care am schimbat-o mult. Apoi, deschidere fața de antrenor si deschiderea pe care o avem intre noi, dar si o comunicare mai buna ca inainte. Toate au format incredererea pe care am afisat-o. Toata lumea poate sa vada ca antrenorii au incredere in noi si asta se simte. Sa nu uitam ca si la CM au fost doua saptamani extrem de diferite. Am obtinut o performanta mare. Am reusit si a fost extraordinar.

Ne-am dorit enorm sa fim la Jocurile Olimpice, prezenta acolo e visul oricarui sportiv. Cred in aceasta echipa, dar nu vreau sa ma hazardez acum. Cu siguranta ne dorim din tot susfletul o medalie, simtim ca e momentul nostru. Mai e mult timp pana acolo, va trebui si sa ne obisnuim cu fusul orar din Brazilia. Foarte multa lume ne-a asteptat si azi la aeroport si ne dorim sa avem parte de asa ceva mereu" - Cristina Neagu, pentru Digisport.

"Suntem foarte fericit pentru ce am realizat. Speram ca la Rio sa avem rezultate mai bune decat la Mondiale" - Valentina Ardean Elisei.

"Suntem mandri de ce am realizat si pentru jocul echipei. Ne dorim ca la Olimpiada sa reusim un rezultat bun, dar pana atunci mai e multa munca de depus" - Costica Buceschi, antrenor secund.

Echipa de handbal feminin a Romaniei a participat ultima data la Jocurile Olimpice in 2008, la Beijing. Antrenori au fost atunci Gheorghe Tadici si Dumitru Musi. Se mai afla in lot urmatorele jucatoare: Florina Chintoan, Aurelia Bradeanu, Valentin Elisei Ardean si Cristina Neagu.

Jocurile Olimpice de la Rio se vor disputa in perioada 5-26 august 2016.