Joi seara, ora 21,30, la Paris va avea loc sfertul de finala dintre Franta si Romania. Chiar daca inaintea ultimelor jocuri din grupa, antrenorul francez Olivier Krumbholz spunea ca prefera o intilnire cu echipa lui Tadici, el nu ascunde respectul pentru handbalul romanesc.

"In Romania si in Rusia gasim cele mai bune scoli de formare a jucatoarelor de handbal, In acest moment, Romania are o generatie cu un potential formidabil. Sunt puternice si jocul lor de pase cu pivotul este diabolic" - Olivier Krumbholz, antrenor Franta.

Francezii au cistigat contra Romaniei ultimul meci direct, disputat acum o luna si jumatate la Cupa Mondiala din Danemarca. Handbalistele franceze au beneficiat atunci de o cadere inexplicabila a echipei lui Tadici. Din nefericire, si la turneul final al Mondialelor, Romania a suferit citeva caderi de forma in timpul jocurilor, cea mai grava petrecindu-se la intilnirea cu Ungaria: am pierdut acel joc, dupa o prima repriza in care am condus net ostilitatile.

"Ma ingrijoreaza ca fetele nu isi accepta greselile si nu isi evaluzeaza corect aportul real la jocul colectiv. Singur, cu Germania nu aveam nicio indoiala privind victoria. A fost doar un antrenament, nu trebuie sa fim prea entuziasti. Contra Frantei va fi alt joc, in care trebuie sa dam atentie tuturor detaliilor, inclusiv arbitrilor" - Gheorghe Tadici, antrenor Romania.

Program sferturi de finala, joi, 13 decembrie:

Angola - Germania 33-36

Ungaria - Rusia 35-36

Norvegia - Coreea de Sud (ora 19,00)

Franta - Romania (ora 21,30)