​Antrenorul naţionalei de handbal feminin a Romaniei, suedezul Tomas Ryde, care a cucerit luna trecuta cu tricolorele medalia de bronz la CM din Danemarca, a anuntat, marti, ca si-a prelungit contractul cu FR Handbal in 2016, informeaza Mediafax.

Tomas Ryde, fost selectioner al RomanieiFoto: frh.ro

"Sunt fericit sa anunt ca voi continua cu FRH si nationala feminina a Romaniei. Sper ca vom face lucruri mari impreuna in 2016", a scris Tomas Ryde, marti, intr-un mesaj postat pe o retea de socializare.

Contractul sau cu FR Handbal, semnat in martie 2015, expirase dupa Campionatul Mondial din Danemarca, la care Romania a cucerit medalia de bronz si va evolua la turneele preolimpice pentru un loc la Rio 2016.

"Vorbim despre un lucru absolut normal, discutat de mult timp si, acum, statutat in hartii. Dupa calificarea la Campionatul Mondial i-am spus lui Tomas Ryde ca trebuie sa ne calificam la preolimpice si apoi la Jocurile Olimpice, ceea ce si-a asumat. Contractul este valabil pana la finalul Jocurilor Olimpice, obiectivul fiind calificarea la JO. Mai exista posibilitatea ca, dupa turneul preolimpic, in cazul necalificarii, ceea ce desigur nu ne dorim, sa fie posibila rezilierea contractului, asumata de ambele parti", a declarat Alexandru Dedu, pentru Mediafax.