Antrenorul "U" Cluj, Dragan Petricevic, a declarat dupa meciul de la Sfantu Gheorghe, cu Sepsi, ca el si echipa au fost injurati tot timpul, pentru ca dupa intonarea imnului Romaniei si-a trimis jucatoarele la incalzire, in timp ce gazdele cantau cu galeria proprie "imnul Tinutului Secuiesc", informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Horia Paun, presedintele Federatiei Romane de Baschet, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, dupa incidentele petrecute inaintea meciului feminin dintre Sepsi Sfantu Gheorghe si "U" Cluj, ca forul national nu poate interveni in privinta unei melodii a galeriei, ci doar daca nu se respecta intonarea imnului national.

Potrivit regulamentului, inaintea fiecarei partide din Liga Nationala si din Cupa Romaniei se intoneaza imnul national, dupa care echipele mai au la dispozitie trei minute rezervate incalzirii inaintea debutului meciului.

Horia Paun a precizat ca nu are cunostinta despre declaratiile antrenorului Dragan Petricevic, dar ca forul national poate interveni intr-o astfel de situatie doar daca nu s-au respectat cele trei minute de incalzire dictate de arbitri dupa intonarea imnului Romaniei.

"In protocolul oficial din campionat si Cupa se canta imnul national. Dupa acesta, ce intoneaza suporterii cu echipa gazda, e treaba lor, canta o galerie, e in maghiara, nu intelegem, e treaba lor. Federatia nu are cum sa intervina pentru ca echipa oaspete a decis sa nu stea drepti la acea melodie, e decizia lor daca isi incheie incalzirea in cele trei minute sau stau. Arbitrul fluiera cele trei minute, iar apoi incepe meciul. La Sfantu Gheorghe tot timpul este asa. Si alte echipe decid sa se incalzeasca in cele trei minute, nu doar Universitatea Cluj. Echipa gazda daca vrea sa asculte imnul galeriei, e dreptul ei, echipa oaspete nu e obligata sa faca asta, se poate incalzi", a declarat Horia Paun.

El mai spune ca, in urma incidentelor reclamate de antrenorul de la "U" Cluj, FRB poate interveni intr-o singura situatie.

"Am cerut lamuriri observatorului si arbitrilor meciului daca au fost mai mult de 3 minute acordate pentru incalzire, iar daca au fost mai multe vom vedea ce masuri se impun. Daca e asa, trebuia sa fim informati. In rest, federatia nu poate interveni in privinta a ceea ce face echipa gazda cu galeria pana incepe meciul. Eu nu consider ca este un imn, e o melodie cantata de galerie, care creeaza o atmosfera foarte frumoasa pentru favorite", a mai spus Paun.

In meciul de marti, care a contat pentru etapa a XVII-a a Ligii Nationale de baschet feminin, Sepsi Sfantu Gheorghe s-a impus in fata Universitatii Cluj, cu scorul de 93-57. Sepsi este liderul clasamentului, cu 30 de puncte, iar Universitatea Cluj ocupa locul 5, cu 23.

Vezi aici imagini cu incidentul:

Posted by Annamaria Kilin on Tuesday, January 5, 2016