Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a declarat, miercuri, ca turneul preolimpic la care nationala Romaniei va lua parte se va disputa in Danemarca, in perioada 17-20 martie 2016.

Nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: huncro2014.ehf-euro.com

"Am trecut pe la federatie inainte sa vin (n.r. la televiziune) si am primit o hartie de la IHF, in care suntem anuntati ca turneul preolimpic la care vom juca va avea loc in Danemarca. Noi, ca federatie, vom face un protest" - Alexandru Dedu, la Digisport.

Oficialul FRH fusese anuntat de IHF ca Romania intruneste conditiile de organizare pentru turneul preolimpic, dar pana la urma forul handbalistic a acordat Danemarcei dreptul de a fi gazda, dupa ce tara nordica a organizat cu succes Campionatul Mondial disputat in decembrie.

Astfel, tricolorele vor da piept cu Danemarca, Uruguay si Muntenegru. Se va juca fiecare cu fiecare, sistem grupa, iar primele doua clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.

Componenta turneelor preolimpice:

Turneul 1: Olanda, Franta, Japonia, Tunisia

Turneul 2: Romania, Danemarca, Uruguay, Muntenegru

Turneul 3: Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.

Pana acum, au obtinut deja calificarea la JO de la Rio urmatoarele nationale: Brazilia (tara gazda), Norvegia (campioana mondiala 2015), Spania (vicecampiona europeana in 2014), Angola (castigatoarea turneului din Africa), Argentina (castigatoarea Jocurilor Pan Americane) si Coreea de Sud (castigatoarea turneului din Asia). Pe langa aceste echipe, la Rio vor mai ajunge primele doua clasate in fiecare din cele trei turnee preolimpice.

Jocurile Olimpice de la Rio se vor desfasura in perioada 5-21 august 2016.

CM din Danemarca, clasament final:

1. Norvegia/ aur

2. Olanda/ argint

3. Romania/ bronz

4. Polonia

5. Rusia

6. Danemarca

7. Franta

8. Muntenegru

9. Suedia

10. Brazilia

11. Ungaria

12. Spania

13. Germania

14. Coreea de Sud

15. Serbia

16. Angola

17. China

18. Argentina

19. Japonia

20. Puerto Rico

21. Tunisia

22. Kazahstan

23. Cuba

24. Congo.