Medalia de bronz castigata de nationala feminina de handbal la Campionatul Mondial ii dadea dreptul Romaniei de a gazdui turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Conform Dolcesport, Danemarca a devenit favorita dupa ce a reusit sa organizeze impecabil turneul final care s-a incheiat duminica. Confirmarea oficiala este asteptata in cateva zile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Romania a ocupat locul trei la Campionatul Mondial de handbal feminin, performanta care i-a permis calificarea la turneul preolimpic (de calificare pentru Rio de Janeiro). Tara noastra ar fi trebuit sa aiba prima sansa sa organizeze aceasta competitie in perioada 17-20 martie 2016, la Cluj.

Conform unor criterii sportive, cele 3 turnee preolimpice ar fi trebuit sa fie sustinute in Olanda, Romania si Polonia (locurile 2, 3 şi 4 la Mondial), dar, conform ultimelor informatii neoficiale, acestea se vor desfasura in Danemarca, Rusia si Franta.

In acest turneu, tricolorele vor da piept cu Danemarca, Uruguay si Muntenegru. Se va juca fiecare cu fiecare, sistem grupa, iar primele doua clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.

Componenta turneelor preolimpice:

Turneul 1: Olanda, Franta, Japonia, Tunisia

Turneul 2: Romania, Danemarca, Uruguay, Muntenegru

Turneul 3: Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.

Pana acum, au obtinut deja calificarea la JO de la Rio urmatoarele nationale: Brazilia (tara gazda), Norvegia (campioana mondiala 2015), Spania (vicecampiona europeana in 2014), Angola (castigatoarea turneului din Africa), Argentina (castigatoarea Jocurilor Pan Americane) si Coreea de Sud (castigatoarea turneului din Asia). Pe langa aceste echipe, la Rio vor mai ajunge primele doua clasate in fiecare din cele trei turnee preolimpice.

Jocurile Olimpice de la Rio se vor desfasura in perioada 5-21 august 2016.