Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare a nationalei de handbal feminin a Romaniei in meciul cu Danemarca din sferturile de finala ale CM, a multumit fanilor romani pentru sustinere, adaugand ca trebuie "sa le fie rusine" celor care au adus critici dupa trei infrangeri consecutive in grupa D, informeaza Mediafax.

Cristina NeaguFoto: ehfcl.com

"In primul rand sunt extrem de fericita pentru victorie, am ratat 7 metri care ne putea costa calificarea. (...) Le multumesc acestor fete minunate, au dat suta la suta pe teren, au dat totul, sunt mandra de fete. Sa le fie rusine celor care ne-au criticat dupa trei infrangeri consecutive in grupa, cand noi jucam pentru noi, pentru famiile noastre, pentru toti. Habar n-am unde ne putem opri la acest Mondial, o sa ne odihnim, nu am cuvinte cat sunt de mandra de aceasta echipa - staf, antrenori, maseuri. Le multumim tuturor celor care ne-au sustinut, si celor din sala, si celor din fata televizoarelor", a spus Neagu la Dolce Sport, dupa calificarea Romaniei in semifinalele CM.

Cristina Neagu a afirmat ca este un moment mare pentru handbalul feminin romanesc. "Nu stia nimeni cu cine jucam in semifinale, ah, cu Norvegia.... Eu zic sa ne bucuram de acest moment, este un moment mare in handbalul feminin romanesc dupa 2007 cand s-au mai jucat semifinale. Sa ne bucuram, sa ne odihnim si ce-o da Dumnezeu sa fie in semifinale", a precizat cea mai buna marcatoare a Romaniei in meciul cu Danemarca, autoare a 15 goluri.

La randul sau, antrenorul Tomas Ryde a declarat ca dupa calificarea in semifinale e destul de "cool". "E destul de cool acum, am incercat sa nu fiu emotiv. Se puteau intampla multe, am incercat sa gasesc cele mai bune solutii in aparare. Au fost cateva momente problema in meci, dar am reusit sa le rezolvam. Doar cand am mai castigat cu Viborg HK am mai trait aceleasi sentimente ca acum. Ambele echipe au avut forta, Danemarca a avut si sprijinul publicului si pentru noi a fost dificil sa ne concentram cu acest public. Acum nu ma gandesc la Norvegia, bem un pahar cu vin si Hai Romania", a spus si Tomas Ryde.

Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins miercuri seara, la Herning, reprezentativa Danemarcei, natiunea gazda a Campionatului Mondial, dupa doua reprize de prelungiri, cu scorul de 31-30 (13-10, 27-27), in sferturile competitiei, si va juca, vineri, cu Norvegia, in semifinale.