Romania a pierdut de-o maniera categorica meciul cu Spania de la Campionatul Mondial de handbal feminin (18-26), iar printre cei care l-au criticat pe Tomas Ryde (actualul antrenor al fetelor) se afla si Gheorghe Tadici, fostul selectioner. "Rugamintea mea pentru unul din sefii handbalului romanesc a fost sa-l trimita in tara pe domnul antrenor Ryde sau in Suedia", a spus Tadici.

Foto:

De ce a pierdut Romania

"Infrangerea este consecinta apararii din zona centrala. A fost si un experiment cu Szucs intermendiar. Sunt si patru jucatoare care au fost accidentate, au revenit, dar am crezut ca sunt mai puternice. E adevarat ca sunt si patru jucatoare care nu apar in ultimele luni pe o foaie de arbitraj si care sunt in lot pentru ca s-a dorit sa se faca placerea cuiva" - Gheorghe Tadici, intr-o interventie la Dolcesport.

Cum este vazut acum handbalul romanesc

"Imaginea este proasta, este foarte neplacut ce s-a intamplat. Nu vreau sa ma laud, dar pe mine Spania nu m-a batut niciodata in 9 meciuri. Este o imagine pe care nu ne-o dorim pentru handbal. Mai sunt doua meciuri, cu Norvegia si Rusia. Indiferent de ce se va intampla, cel mai important e meciul din optimi. Contez acolo pe o mobilizare totala" - Gheorghe Tadici.

Selectionerul Tomas Ryde sa fie trimis in tara sau in Suedia

"Am vorbit cu unul dintre sefii handbalului acum. Rugamintea mea a fost sa-l trimita in tara pe domnul antrenor Ryde sau in Suedia. A dat peste cap toata disciplina, ordinea cu mijloacele lui. Si incurca chiar si la time-out-uri, la conducerea jocului. Nu ii cer demisia, ci sa le lase putin in pace pe fete si sa nu le incurce pe fete", a conchis Tadici pentru Dolce Sport.

Clasament:

1 Rusia 6 puncte (99-69)

2 Norvegia 4 (104-58)

3 Romania 4 (101-60)

4 Spania 4 (83-56)

5 Kazakhstan 0 (49-107)

6 Puerto Rico 0 (45-131).

Meciurile Romaniei au loc la Frederikshavn (Danemarca):

Romania - Puerto Rico 47-14

Romania - Kazahstan 36-20

Romania - Spania 18-26

Romania - Norvegia (10 decembrie, ora 21:30)

Romania - Rusia (11 decembrie, ora 19:15).

* Primele patru clasate din fiecare grupa se califica in optimile de finala ale competitiei.

CM reprezinta si un criteriu de calificare la JO de la Rio de Janeiro (din vara anului viitor). Castigatoarea turneului se va califica direct, in timp ce formatiile clasate pe locurile 2-7 vor juca la turneele preolimpice (se vor disputa in perioada 7-10 aprilie 2016).

La ultima editie a Campionatului Mondial de handbal feminin, Romania s-a clasat pe locul 10. Ultima medalie a tricolorelor a fost in 2005 (argint).