Romania a obtinut a treia victorie din tot atatea posibile in prima faza a grupelor Cupei Mondiale de handbal feminin, si merge in runda urmatoare cu primele puncte in cont. Victoria in fata Poloniei a venit insa greu, abia in repriza a doua, dupa o prima jumatate cu mari probleme in defensiva.

Romania a condus cu 2-0 dupa un minut si jumatate, dar greselile din aparare au permis polonezelor sa preia initiativa, si acestea a fost in avantaj de-a lungul primei reprize, intrand la cabine cu 20-18.

In partea secunda, Romania s-a dezlantuit, a refacut rapid diferenta, si dupa 15 minute avea un avans de trei goluri. Distanta s-a pastrat pana in ultimele minute cand Polonia a cedat definitiv, si Romania a incheiat cu 38-33.

Cele doua formatii promoveaza impreuna in faza urmatoare a competitiei, una alcatuita din doua grupe. In grupa I se vor afla primele doua clasate din grupele preliminare A, B si C, pentru ca in grupa II, alaturi de Romania si Polonia din grupa D sa participe formatiile de pe primele doua locuri in grupele E si F. In aceasta faza, Romania a acumulat deja doua puncte, cele din victoria contra Poloniei.